Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Zver

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Zver

Včasih je šelestenje v grmovju pravzaprav pošast.

Naslov v izvirniku: Beast
V kinu od: 25.08.2022
Dolžina filma: 93 minut
Država / Letnik: USA/2022
Filmski žanr: Triler, Akcijski film
Igralci: Idris Elba, Sharlto Copley, Iyana Halley, Leah Jeffries
Režija: Baltasar Kormákur
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

Na velikih platnih se bo, v novi srhljivki z naslovom Zver, Idris Elba boril z levom, ki mu bo na počitnicah z najstniškima hčerkama v Južni Afriki prekrižal pot in jih preganjal po savani.

Srhljivko je režiral Baltasar Kormákur (znan po režiji filmov Everest, 2 na muhi in Tihotapci), scenarij je napisal Ryan Engle po izvirni zgodbi Jaime Primak Sullivan, ki sodeluje tudi kot izvršna producentka.

V glavnih vlogah zaigrajo Idris Elba, Sharlto Copley, Iyana Halley in Leah Sava Jeffries.

O FILMU: Idris Elba zaigra dr. Nata Danielsa, ki je pred kratkim ovdovel in se vrne v Južno Afriko, kjer je prvič spoznal svojo ženo. Na skrbno načrtovanem potovanju s hčerkama, 18-letno Meredith (zaigra jo Iyana Halley) in 13-letno Norah (Leah Sava Jeffries) pripotuje do rezervata, ki ga upravlja star družinski prijatelj in biolog za divje živali Martin Battles (zaigra ga Sharlto Copley). In kar se prične kot pot zdravljenja, se sprevrže v pretresljiv boj za preživetje, potem ko lev, ki je preživel poboj krvoločnih lovcev, v vseh ljudeh vidi sovražnike in jim prične slediti.

Film so v celoti posneli v Južni Afriki, med snemanjem pa niso nastopili pravi levi, temveč so s pomočjo najsodobnejših naprednih vizualnih učinkov, ki še niso bili uporabljeni, ustvarili glavnega krvoločnega leva v filmu.

Zgodbe o človeku, ki se bori proti zverem, so tako prvinske, vznemirljive in neizbrisne kot zgodbe same. Ko je izvršni producent Jaime Primak Sullivan poklical producenta uspešnic Willa Packerja z idejo, da bi posnel zgodbo z levom, jo je Packer takoj potrdil. »Zdela se mi je zelo zanimiva ideja,« je povedal Packer. »Morali smo ugotoviti, kakšna bo zgodba, kakšni bodo liki, kako bomo vse skupaj združili, toda zamisel o levu in srhljivki o preživetju me je predramila.«

Packer in producent James Lopez sta se obrnila na scenarista Ryana Engla, s katerim sta leta 2018 sodelovala pri uspešni trilerju Breaking In. scenarij se je razvil v akcijsko srhljivko o očetu, ki se bori za zaščito svoje družine. »Zver je film o očetu, ki je s svojima hčerkama v težki čustveni situaciji,« pripoveduje Packer. »To je družina, ki je že v nevarnosti, preden sploh stopi na afriško celino. Oče in hčerki doživljajo lastno preobrazbo, potem ko je mati umrla za rakom. Družina z bolečino gre skozi nekaj nepredstavljivega – in ta neverjeten splet okoliščin jim je postavil na pot leva. Zdaj so v življenjski nevarnosti in se morajo boriti za svoja življenja.«

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.