Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Želja

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Želja

“Previdno, kaj si zaželiš”.

Naslov v izvirniku: Wish
V kinu od: 23.11.2023
Dolžina filma: 92 minut
Država / Letnik: USA/2023
Filmski žanr: Animirani film, Komedija, Pustolovski film
Režija: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Sinhronizirano
  • Digital 3D
  • Digital 2D

Podroben opis

Disney ta film opisuje kot popolnoma novo glasbeno animirano pustolovščino, ki bo gledalce popeljala v čarobno kraljestvo Rosas, kjer si Asha, bistro in zasanjano dekle, zaželi željo tako močno, da jo usliši kozmična sila - mala kroglica z brezmejno energijo, po imenu Zvezda.

Asha in Zvezda se morata skupaj soočiti z najmočnejšim nasprotnikom kraljestva Rosas, kraljem Magnificom, ki skriva večino neizpolnjenih želja, da bi rešili svet in dokazali, da se lahko zgodijo čudovite stvari, ko se volja enega pogumnega človeka združi s čarobnostjo zvezd. Ashi je v sinhronizirani različici glas posodila izjemna Tjaša Hrovat Steklasa.

Film, ki ga je navdihnila čarobna glasbena zapuščina Walta Disneya vsebuje izvirno zgodbo in like s sedmimi povsem novimi pesmimi, ki sta jih napisala za grammyja nominirana pevka in tekstopiska Julia Michaels ter z grammyjem nagrajeni producent, tekstopisec in glasbenik Benjamin Rice. Morda pa je največje darilo Disneyevi dediščini prav naslov filma: "ŽELJA".

Najsi gre za Pepeta, ki gleda v zvezde in si zaželi, da bi njegov leseni Ostržek postal pravi deček; Tiano, ki zre k zvezdam, medtem ko sanja o lastnem podjetju; ali Moano, ki se na zvezde obrne, da bi rešila svoj otok. Veliko Disneyjevih najbolj priljubljenih junakov opredeljujejo prav njihove sanje.
"Želja" slavi prav to vrsto strasti.

"Bistvo našega filma je, da v vesolju ne obstaja večje moči od nekoga, ki v srcu nosi pravo željo", pravi scenaristka in izvršna producentka filma Jennifer Lee ("Ledeno kraljestvo", "Ledeno kraljestvo 2"). "Pravzaprav je to film o razumevanju, da velike želje ponavadi prinesejo tudi velike preizkušnje. Upamo, da bo film navdihnil vse, da bodo vztrajali pri uresničevanju svojih želja."

Medtem ko se film klanja Disneyevi dediščini, odraža tudi sedanjost in prihodnost slavnega studia, z inovativno vizualno predstavitvijo, širokim naborom kulturnih navdihov in sodobno, privlačno glasbo.

Pod režijo se je podpisal oskarjevec Chris Buck, ki je zaslužen za veliki kinematografski uspešnici Snežno kraljestvo in Snežno kraljestvo 2 ter Fawn Veerasunthorn (Raya in poslednji zmaj), pod scenarij pa Jennifer Lee in Allison Moore.

SINHRONIZACIJA:
ASHA - Tjaša Hrovat Steklasa
KRALJ MAGNIFICO - Uroš Buh
VALENTINO - Tilen Artač
AMAYA - Tanja Đurić Ribič
SABINO - Iztok Valič
HAL - Zala Djuric
SAKINA - Mateja Feltrin Novljan
DAHLIA - Saša Lešnjek
GABO - Tomaž Krt
SIMON - Hugo Artur Košorok
SAFI - Lan Zupančič
DARIO - Žan Kos
BAZEEMA - Zoja Trbovc Mihajlović

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.