Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Želja po maščevanju

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Želja po maščevanju

Vrnitev Brucea Willisa v novi priredbi filma Death Wish iz leta 1974, posnetega po istoimenskem romanu Briana Garfielda. Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) je kirurg, ki je vsak dan priča posledicam nasilja v svojem mestu. Nekega dne prideta tako v bolnišnico tudi njegova soproga (Elisabeth Shue) in hči (Camila Morrone), ki sta bili žrtvi napada v njihovi hiši. Ker je policija prezaposlena z drugimi zločini, se Paul, žejen maščevanja, odpravi na lov za napadalci na svojo družino. Ko anonimni morilec zločincev pritegne medijsko pozornost, se začne mesto spraševati, ali je ta smrtonosni maščevalec angel varuh… ali besen krvnik.

Naslov v izvirniku: Death Wish
V kinu od: 19.04.2018
Dolžina filma: 107 minut
Država / Letnik: USA/2018
Filmski žanr: Akcijski film, Drama
Igralci: Bruce Willis, Vincent D'Onofrio, Elisabeth Shue, Dean Norris
Režija: Eli Roth
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Bruce Willis, Vincent D'Onofrio, Elisabeth Shue in drugi

O FILMU
Kirurg dr. Paul Kersey (Bruce Willis) posledice nasilja v mestu vidi zgolj takrat, kadar žrtve tega nasilja pripeljejo na njegovo urgenco… dokler njegove žene (Elisabeth Shue) in hčerke (Camila Morrone), ki je v študentskih letih, grdo napadejo v njihovem domu v predmestju. Policiji se nerešeni zločini kopičijo, zato Paul v želji za maščevanjem pravico vzame v lastne roke in izsledi napadalce. Anonimni pokoli zločincev zbudijo pozornost medijev, detektivi so mu tesno za petami, vse mesto pa se sprašuje, ali je ta smrtonosni maščevalec angel varuh ali starka s koso… Paul Kersey pa postane nekakšna razcepljena osebnost: človek, ki rešuje življenja, in človek, ki jih tudi jemlje; mož in oče, ki skuša poskrbeti za svojo družino, in skrivnostnež, ki se bojuje proti zločinu; kirurg, ki iz trupel osumljencev odstranjuje krogle, in možakar, ki išče pravico.

Napeta akcijska srhljivka, v kateri trčita bes in usoda, je nova inačica akcijske drame Paul Kersey ne oprošča (Death Wish, 1974) s Charlesom Brosonom, ki jo je po istoimenskem romanu Briana Garfielda iz leta 1972 na podlagi scenarija oskarjevega nominiranca Wendella Mayesa režiral Michael Winner. Novo inačico, ki v ospredje postavlja tematiko zločina, kazni in zmožnosti udariti nazaj, je po scenariju Joeja Carnahana (scenarist in režiser filmov Narc, As v rokavu in Preživetje) režiral Eli Roth (Krvavi hostel, Krvavi hostel 2, Zeleni pekel), vlogo glavnega junaka pa je od Bronsona prevzel Bruce Willis, ki velja za enega najpomembnejših akcijskih zvezdnikov in zaslužnega za vsakokratno osveževanje in premikanje meja akcijskega žanra.

Tokrat je nastala upodobitev, ki ne prizanaša z udarci, pri tem pa izziva naše predpostavke in pritiska na naše gumbe. »Gre za privlačnost zamisli, da imamo običajni smrtniki sposobnost in moč, da zaustavimo zločin in se borimo proti zlu,« pravi Roth, ki je posodobil zapleteno psihologijo Garfieldovega romana in jo nadgradil z novimi dražljaji in surovim, nepopustljivim pogledom na ameriško psiho leta 2018. »Globoko smo kopali, prišli do bistva in se potrudili zgodbo podati tako, da se lahko z njo poistoveti tudi dandanašnje občinstvo,« pove producent Roger Birnbaum. »Ni šlo, da bi zgodbo zastavili tako, kakršna je bila v zgodnjih sedemdesetih. V naši državi je marsikaj drugače. Kerseyja k nasilju primorajo njegove frustracije glede pomanjkanja sredstev in osebja na policiji.«

Poleg Willisa igrajo še Vincent D’Onofrio (Sedem veličastnih, seriji Daredevil in Red in zakonitost: Zločinski um), Elisabeth Shue (Zbogom, Las Vegas), Camila Morrone, Dean Norris (serija Kriva pota) in Kimberly Elise (The Great Debaters). Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Rogier Stoffers, montažer Mark Goldblatt, scenarist Paul Kirby in kostumografinja Mary Jane Fort. Glasbo je zložil Ludwig Göransson.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.