Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Zbeži!

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Zbeži!

Gre za srhljivko, ki se v marsičem oddalji od svojega žanra – poleg značilnega stopnjevanja napetosti in občutka, da tukaj nekaj ni prav, nam scenarist Jordan Peele, ki je film tudi režiral in produciral, na prefinjen način približa medrasne odnose, ki so v sodobni družbi marsikdaj urejeni samo na videz. Poleg angažirane note pa bodo gledalci navdušeni tudi nad komično-satiričnimi vložki, ki jih v srhljivkah redkeje srečamo.

Naslov v izvirniku: Get Out
V kinu od: 16.03.2017
Dolžina filma: 104 minut
Država / Letnik: USA/2017
Filmski žanr: Grozljivka, Misteriozni film
Igralci: Allison Williams, Catherine Keener, Daniel Kaluuya, Bradley Whitford, Caleb Landry Jones
Režija: Jordan Peele
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Caleb Landry Jones, Stephen Root, Lakeith Stanfield in Catherine Keener

O FILMU
»Če ste povabljeni, še ne pomeni, da ste dobrodošli.«
Chris (Daniel Kaluuya) se pripravlja, da bo prvič spoznal starše svojega dekleta Rose (Allison Williams). Srečanje v njem vzbuja skrb saj Rose, ki je belka, svojim staršem ni povedala, da njen novi fant pripada drugi rasi.

Čeprav se dekletu barva kože ne zdi bistvena, Chris sluti, da obisk ne bo minil brez zapletov, ki jih je kot temnopolti tudi sicer vajen iz svojega življenja. Mlad par je žrtev rasnega obračunavanja že med vožnjo na posestvo Roseinih staršev, ko njun avto ustavi policist.
Ko končno prispeta na cilj pa nelagodja nad dejstvom, da je hčerin izbranec druge rase, ne skrivajo niti Roseini starši (Catherine Keener in Bradley Whitford), sicer predstavniki višjega razreda ameriških belcev. Chris kmalu opazi, da se Afro Američani, ki jih srečuje na posestvu, obnašajo kot bi bili hipnotizirani, kar ga pripelje do šokantnega razkritja resničnega namena njegovega obiska.

ZANIMIVOSTI
• Vsestranski Jordan Peele, sicer tudi igralec (predvsem v komedijah) in producent, ki se je prvič podpisal pod režijo in scenarij, se je pri ustvarjanju zgodbe naslanjal tudi na svoje osebne izkušnje. Odraščal je namreč v mešani družini - njegova mati je belka, oče pa črnec.
• Največji izziv zanj je bil združiti žanr komedije, s katerim ima največ izkušenj, z žanrom trilerja, ki je njegov najljubši. Kritiki pišejo, da mu je odlično uspelo.
• Za Allison Williams, ki jo poznamo iz TV serije Girls in je že izkušena televizijska igralka, je vloga Rose prva v celovečernem filmu.

Zbeži! je film, ki so ga posneli preden je predsednik Amerike postal Donald Trump, a je ravno zaradi njegove izvolitve danes še bolj aktualen.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.