Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Zastoj

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Zastoj

Srečanje dveh zakonskih parov z različnih polov družbene lestvice, ki na prvi pogled nimata ničesar skupnega. Nesreča in tragični dogodek ju v eni sami noči usodno združita in najbrž povežeta za vse življenje.

Naslov v izvirniku: Zastoj
V kinu od: 20.01.2022
Dolžina filma: 87 minut
Država / Letnik: SVN/2020
Filmski žanr: Drama
Igralci: Mirjam Korbar, Peter Musevski, Uros Fürst
Režija: Vinko Moderndorfer
Distributer: Fivia d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

“Živimo v času, ko je odsotnost empatije v medčloveških odnosih eden najbolj perečih problemov današnjega sveta. Surovi in brezobzirni kapitalizem iz dneva v dan razdira človeške odnose in spreminja svet v vojno vsakogar z vsakomer. Empatija, sočutje, pozornost do bližnjega, občutljivost za bolečino drugega, vse to, se zdi, izginja z zemljevida sveta. Pomembno se mi zdi povedati zgodbo, v kateri polno zaživijo človeški odnosi in kjer se spet vzpostavi občutljivost za drugega kot pomembna vrednota današnje civilizacije. Svet, kot ga živimo, je svet zastoja. Obstali smo v nekakšnem civilizacijskem zamašku, iz katerega brez medsebojnega razumevanja in upoštevanja osnovnih človeških in humanističnih vrednot ne bo izhoda.”Vinko Möderndorfer

VINKO MÖDERNDORFER (1958) je diplomiral iz gledališke režije na AGRFT. Je režiser in pisatelj. Objavil je osemdeset knjig in režiral sto gledaliških in opernih predstav. Režiral je štiri celovečerne igrane filme: Zastoj (2021), Inferno (2014), Pokrajina Št.2 (2008), Predmestje (2004) in šestnajst TV del. Njegovi celovečerni filmi so prejeli številne nagrade in nominacije in bili predstavljeni na festivalih v Benetkah, Montrealu, Cannesu, Karlovih Varih, Busanu, Tallinu, Varšavi, Edinburghu idr.

NAGRADE - nagrada za najboljšo režijo (Alexandria Mediterranean Film Festival, 2021) - »Drevo ljubezni« za najboljšo glavno žensko vlogo (MOFF - Mostar Film Festival, 2021) - Posebna nagrada posthumno Petru Musevskemu (MOFF - Mostar Film Festival, 2021)

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.