Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Vsi proti vsem

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Vsi proti vsem

Vsi proti vsem je politična drama z elementi trilerja, ki se dogaja v izmišljenem kraju Rovte pod idiličnimi Alpami in govori o politiki, volilnih prevarah in razkrajanju moralnih vrednot.

Naslov v izvirniku: Vsi proti vsem
V kinu od: 30.01.2020
Dolžina filma: 104 minut
Država / Letnik: SVN/2020
Filmski žanr: Kriminalni film, Triler
Igralci: Vlado Novak, Silva Čušin, Aleksandra Balmazović
Režija: Andrej Košak
Distributer: Fivia d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

O FILMU
Vsi proti vsem je politična drama z elementi trilerja, ki se dogaja v izmišljenem kraju Rovte pod idiličnimi Alpami in govori o politiki, volilnih prevarah in razkrajanju moralnih vrednot.

IZJAVA REŽISERJA
Slovenska tranzicija nam je pokazala, kako je politika postala sinonim za korupcijo. Vsi proti vsem je ostra analiza korupcije na prihajajočih volitvah v majhnem idiličnem slovenskem mestu Rovte. Glavni lik je župan Franta, ki izgublja volitve in je prisiljena poslovati z lokalnimi kriminalci. Vsi proti vsem na lokalni ravni kaže, da živimo v globalnem svetu ponarejenih novic, političnih spinov in korupcije, kjer sta morala in etika izgubili pomen.

“Vsi proti vsem” je filmski odgovor na znamenito Cankarjevo dramo “Kralj na Betajnovi”, ki je še danes aktualna, le da so tokrat junaki iz današnjega časa. Je politični triler, ki govori o slovenski politiki, volilnih prevarah in padcu moralnih vrednosti, ki se dogaja v izmišljenem kraju Rovte pod idiličnimi Alpami. O filmu je Andrej Košak povedal: »Slovenska tranzicija nam je pokazala, kako je politika postala sinonim za korupcijo. Vsi proti vsem je ostra analiza korupcije na prihajajočih volitvah v majhnem idiličnem slovenskem mestu Rovte. Glavni lik je župan Franta, ki izgublja volitve in je prisiljena poslovati z lokalnimi kriminalci. Vsi proti vsem na lokalni ravni kaže, da živimo v globalnem svetu ponarejenih novic, političnih spinov in korupcije, kjer sta morala in etika izgubili pomen.«

“Vsi proti vsem” je četrti celovečerni igrani film Andreja Košaka. Andrej Košak se je rodil v Ljubljani leta 1965. Po končani gimnaziji se je vpisal na AGRFT smer filmska in TV režija. Že za časa študija je začel režirati na TV Slovenija in med drugim ustvaril oddaje, ki so zaznamovale slovenski medijski prostor kot je bil “Videošpon” z Jonasom Žnidaršičem in “Res je!” z Mišo Molk. Med drugim je na TV Slovenija režiral reportaže s koncertov Nick Cave-a, Nirvane, Gorana Bregoviča, Mobyja… V tem času je ustvaril tudi modni spot z Melanijo Knavs, kot ameriško predsednico. Njegov prvenec “Outsider” je bil prvi slovenski box office uspeh z več kot 90.000 gledalci in bil distribuiran po vseh državah bivše Jugoslavije. Njegov drugi celovečerec “Zvenenje v glavi” je bil posnet po romanu najbolj nagrajenega živečega slovenskega pisatelja Draga Jančarja. Glavno vlogo je upodobil, prezgodaj preminuli Jernej Šugman. Oba filma sta bila slovenska predstavnika za nagrado Oskar… Njegov tretji film “Stanje šoka” je bil mednarodna koprodukcija petih držav in ima na YouTube več kot 900.000 zadetkov.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.