Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Velika igra

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Velika igra

Resnična zgodba o pokeraški princesi Molly Bloom (Jessica Chastain), ki je kar celo desetletje vodila najekskluzivnajše nezakonite igre. Molly je bila smučarka, ki je po neuspešnih kvalifikacijah za olimpijske igre postala natakarica. Nezadovoljna z navadno službo je ustanovila nezakonito igralnico, ki so jo obiskovali slavni igralci in velike ribe z Wall Streeta. Njeni igralci so bile filmske zvezde, slavni športniki, poslovneži in ruska mafija. Molly je uspešno vodila posel, dokler niso nekega večera pri njej potrkali agenti FBI-ja. Edini zaveznik je bil njen odvetnik Charlie Jaffey, ki je razkril, da je Molly mnogo več od tistega, kar se je pisalo o njej.

Naslov v izvirniku: Molly's Game
V kinu od: 04.01.2018
Dolžina filma: 140 minut
Država / Letnik: USA/2017
Filmski žanr: Biografski film, Drama
Igralci: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Chris O'Dowd
Režija: Aaron Sorkin
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Jeremy Strong, Chris O'Dowd in drugi

O FILMU
Film po resnični zgodbi Molly Bloom (Jessica Chastain), mlade, karizmatične smučarke, ki si je obetala olimpijsko kariero, pa se je zaradi hude poškodbe morala odpovedati olimpijski karieri. Molly začasno opusti študij prava in se posveti poletni zaposlitvi, pri kateri sta potrebna podobna disciplina in delovna vnema kot pri smučanju: vodi namreč nelegalne igre pokra, v katerih vložki dosegajo vrtoglave vsote. Globoki žepi hollywoodske smetane, športnih zvezdnikov in poslovnih mogotcev ji omogočijo desetletje bleščečega uspeha, toda Molly pritegne pozornost napačnih ljudi, ko se pri svoji mizi nehote zaplete z rusko mafijo. Njen zmagoslavni pohod se konča, ko jo sredi noči aretira sedemnajst agentov FBI. Obtožijo jo hude zločinske dejavnosti in njen edini prijatelj je njen odvetnik (Idris Elba), ki odkrije, da se pod podobo Molly Bloom skriva precej več kot tisto, kar razkrivajo opolzke zgodbe v tabloidih.

Gre za režijski prvenec priznanega dramatika in scenarista Aarona Sorkina, večkratnega oskarjevega nominiranca in prejemnika oskarja za scenarij za film Socialno omrežje ter dobitnika petih emmyjev za serijo Zahodno krilo. Med njegovimi najbolj proslavljenimi deli sta tudi za oskarja nominirani drami Zadnji dobri možje ter Zmagovalec z Bradom Pittom.

Igrajo še oskarjevec Kevin Costner (Pleše z volkovi), Michael Cera (Juno, serija Odbita rodbina), Jeremy Strong (Velika Poteza, Sodnik), Bill Camp (serija The Night Of), Chris O'Dowd (Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke), Brian d'Arcy James (V žarišču) in oskarjevi nominiranec Graham Greene (Pleše z volkovi).

Čeprav se knjiga spominov Molly Bloom iz leta 2014 konča z njeno aretacijo, se zgodba o tem, kako je Velika igra sploh prišla na velika platna, začenja, še preden je Bloomova dojela, da je njene vladavine konec. Ko je še vodila igre v manhattanskem hotelu Plaza, je na neki zabavi spoznala izvršnega producenta Leopolda Gouta, ki je takrat ravno pisal svoj prvi roman; Mollyjina zgodba je vzbudila njegovo zanimanje. Predstavil jo je svojemu založniku in Bloomova je podpisala pogodbo za knjigo, a je bila takoj zatem aretirana. Po procesu je Gout projekt predlagal Sorkinu, ki pa sprva ni bil prepričan, da je zgodbo pametno ovekovečiti na velikih platnih – predvsem zaradi oseb, ki so se udeleževale Mollyjinih partij, čeprav so imena v knjigi spremenjena. »Nekatere od ljudi, o katerih pišeš, poznam,« ji je dejal na prvem sestanku. »Z nekaterimi sem sodeloval. Z drugimi bi si želel. Nekateri so moji prijatelji. Pod nobenim pogojem ne nameravam napisati filma, ki bi jih opravljal.«

Danes je Sorkin presrečen, da s tem Molly ni odgnal in da mu je podrobneje razložila svojo zgodbo: »Petnajst minut pozneje sem si grozno želel napisati ta film, saj sem odkril, da je plačala visoko ceno za stališče, za kakršnega jaz ne plačam prav nič.«

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.


Komentarji uporabnikov

, 16.01.2018

ze naslov pove da ni bas neki film