Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Vedrina

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Vedrina

Skrivnostna zgodba, v katero bodo vpleteni nekdanji in sedanji ljubimci. Kot nekdanja zakonca se bosta v glavnih vlogah predstavila oskarjevca Matthew McConaughey in Anne Hathaway, ki pa ju bo združila nenavadna situacija.

Naslov v izvirniku: Serenity
V kinu od: 24.01.2019
Dolžina filma: 106 minut
Država / Letnik: USA/2018
Filmski žanr: Drama, Triler
Igralci: Anne Hathaway, Diane Lane, Matthew McConaughey
Režija: Steven Knight
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou, Jeremy Strong in drugi

Januarja bomo na velikih platnih lahko spremljali skrivnostno zgodbo, v kateri se bodo prepletale nenavadne prošnje, odločitve in dejanja vpletenih. Igralec Matthew McConaughey, ki velja za lomilca ženskih src, se bo tokrat prelevil v samotarskega kapitana, ki mu vsakdanji mir skali nenavadna prošnja nekdanje žene, ki jo je zaigrala Anne Hathaway. Slednja ga namreč prosi nekaj, kar bo popolnoma obrnilo njegovo realnost in ga pripeljalo do skušnjave.

Poleg oskarjevcev McConaugheyja in Hathawayjeve, ki sta pred Vedrino že zaigrala skupaj v filmu Medzvezdje (Interstellar), so se igralski zasedbi pridružili še Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou in Jeremy Strong.

Skrivnostno zgodbo z nepričakovani zapleti je režiral z oskarjem nominirani scenarist in režiser Steven Knight (Locke, Smrtne obljube, Redemption), napisal pa je tudi scenarij. Producent srhljivke je z oskarjem nagrajeni Greg Shapiro (Bombna misija, 00:30 - Tajna operacija).

O FILMU
Na majhnem karibskem otoku v mestu Plymouth prične kapitana ribiške ladje (Matthew McConaughey) preganjati skrivnostna preteklost, potem ko se nanj po pomoč obrne njegova nekdanja žena (Anne Hathaway). Slednja ga namreč prosi, naj v zameno za visoko vsoto denarja ubije njenega sedanjega moža (Jason Clarke), ki je do nje nasilen. Kmalu se izkaže, da kapitanova nova realnost ni tisto, kar se zdi na prvi pogled.

Idejo o filmu je režiser in scenarist Steven Knight dobil med ribolovom, ko mu je kapitan ribiške ladje, ki je bil obseden z ulovom točno določene ribe, dal misliti in Knight je lik kapitana v svoji zgodbi tako izpilil do potankosti. Na prvi pogled je srhljivka Vedrina zgodba o ribičevi obsedenosti, da ulovi ribo, vendar Knight želi gledalca pripeljati na globjo raven. »Vedno me je zanimalo, na različnih področjih, kaj dobre ljudi žene, da delajo slabe stvari za dober namen, kar se zgodi v tem filmu. Ko se enkrat odločiš, je to to, pri liku pa se počasi pojavlja dvom, ali je res sprejel odločitev ali so jo drugi namesto njega,« je povedal Knight.

Scenarist in režiser Knight je za glavno vlogo ves čas imel v mislih Matthewja McConaugheyja. On je najboljši, kar jih je, pravi režiser in poudarja, da je njegov lik večji od življenja, ki se ne prepusti zlahka in je malce zaprt, kar pa Matthew dejansko je. McConaugheyja je večplastna zgodba tako pritegnila, da je Knightu pisal, naj ne spremeni niti besede.

ZANIMIVOSTI
• Gre za drugi film, v katerem sta skupaj zaigrala oskarjevca Matthew McConaughey in Anne Hathaway. Pred štirimi leti sta se pojavila v filmu Medzvezdje (Interstellar).
• Kljub temu, da se zgodba odvija na Karibih, so film posneli na Mavriciju. Glavni del snemanja je potekal julija 2017.
• Sprva bi morala v filmu zaigrati Uma Thurman, vendar jo je zamenjala Diane Lane.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.