Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Vaiana - Iskanje bajeslovnega otoka

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Vaiana - Iskanje bajeslovnega otoka

Sinhronizirano.
Pred tri tisoč leti so največji svetovni morjeplovci prečkali širni Tihi ocean in odkrivali številne otoke Oceanije. Nato so se njihova potovanja nenadoma ustavila za več tisoč let, in nihče ne ve, zakaj. Vaiana, pogumna deklica se odpravi na oceansko avanturo, po odgovore.

Naslov v izvirniku: Moana
V kinu od: 24.11.2016
Dolžina filma: 113 minut
Država / Letnik: USA/2016
Filmski žanr: Animirani film, Pustolovski film
Igralci: Katja Ajster, Rok Kunaver, Vesna Jevnikar, Primož Pirnat
Režija: Ron Clements, John Musker
Distributer: 2i Film d.o.o.

Tehnologija

  • Sinhronizirano
  • Digital 3D
  • Digital 2D

Podroben opis

Sinhronizirano.

Izvedba sinhronizacije: Studio Ritem
Režija: Tanja Đurić Ribič
Režija pesmi: Vojko Sfiligoj

Vloge
Moana/Vaiana... Katja Ajster
Maui... Rok Kunaver
Gramma Tala/Nana Tala... Vesna Jevnikar
Tui... Primož Pirnat
Sina... Tanja Ribič
Tamatoa... Marjan Bunič
Petje: Vaiana – Katja Ajster Kataya, Maui – Tim Kores, Nana Tala: Diana Lečnik, Tui – Klemen Bunderla

O FILMU
Iz Disneyjevih studiev za animacijo prihaja Vaiana – iskanje bajeslovnega otoka, računalniško animiran film, ki je inspiracijo iskal v davni zgodovini in ustnem izročilu ljudstva Polinezije. Zgodba, ki je bogata z zgodovinskim izročilom, pomembnosti družine, predanosti, vztrajnosti in medsebojni pomoči, govori prav o tem, kako so ljudstva na tem območju prenehala z raziskovanjem in odkrivanjem in se ustalila na enem izmed otokom. V animiranem pustolovskem filmu Vaiana – iskanje bajeslovnega otoka, se pogumna deklica Vaiana spopada s pomembnim vprašanjem, kaj je za grebenom oceana in zakaj so se njeni predniki ustavili in prenehali z raziskovanjem.

Polna navdiha, poguma, izjemne mistične povezanosti z oceanom se Vaiana odpravi na nevarno pot, da bi odkrila izgubljeno skrivnost svojega ljudstva in mu pomagala. Na svoji poti sreča Mauia – nekoč močnega polboga, ki je prav tako ustvarjen na osnovi legende in ima poseben trnek, s pomočjo katerega lahko celo dvigne cel otok iz morja. Maui vodi Vaiano skozi preizkušenj polno potovanje in ji pomaga, da postane vrhunska navigatorka. Skupaj plujeta prek oceana in med nevarno ter akcije polno pustolovščino srečujeta številne velikanske pošasti ter sta soočena z mnogimi zahtevnimi preizkušnjami. Vaiana s svojo potjo izpolni starodavno nalogo svojih prednikov ter odkrije nekaj, kar je že od nekdaj iskala - lastno identiteto.

Slovensko sinhronizirano verzijo animiranega filma je ustvarila odlična profesionalna ekipa Studia Ritem, ki so na sinhronizaciji delali kar nekaj mesecev, da bi bila končna verzija popolna in čimbližja originalu. Izkušeni in skrbno izbrani glasovi za tokratno Disneyjevo uspešnico so: Katja Ajster Kataya kot Vaiana, Rok Kunaver kot Maui, Vesna Jevnikar Perko kot Nana Tala, Primož Pirnat kot Tui, Tanja Đurić Ribič kot Sina ter Marjan Bunič kot Tamatoa. Vsi so ustvarjali pod budnim ušesom režiserke Tanje Đurić Ribič.

Vaiana – iskanje bajeslovnega otoka bo prav tako poleg vrhunske animacije postregla z intenzivno in odlično glasbeno spremljavo in novih pesmi, ki bodo odmevale še dolgo po koncu predvajanja filma. Ravno zaradi tega je svojo vlogo tokrat še toliko bolj resno vzel Vojko Sfiligoj, režiser pesmi. Pri ustvarjanju slovenskih verzij je sodelovalo veliko mladih talentiranih in tudi izšolanih glasov, v nekaj primerih celo zbor pevcev.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.


Komentarji uporabnikov

, 04.12.2016

Po pričakovanjih

Animacija las, morja ... fenomenalna, že zaradi tega se splača videt. Drgač pa klasičen Disney film, veliko glasbe (dobre, otroci si jo že vrtijo na YouTube), klasična zgodba zlo - dobro s preobratom na koncu, junak je spet punca, kar ni čudno glede na uspeh Frozen.

, 08.12.2016

VAIANA

Odlična grafika. Pa glasba... Odlična Slovenska sinhronizacija pesmi!!!

, 28.12.2016

Odlična risanka

Ponovno ena risanka, nad katero je navdušena moja mala punca, jaz, ter babice in dedki. Zares priporočam ogled.