Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Trije plakati pred mestom

Trije plakati pred mestom

Film se bo predvajal samo 1.3.2018 v Mariboru, Celju in Kopru.

Minilo je že več mesecev, odkar so Mildred Hayes umorili hčerko, a policiji še vedno ni uspelo najti morilca. Jezna mati se zato odloči za drzno potezo: najela bo tri velike reklamne panoje ob cesti, nanje pa bo z velikimi črkami napisala očitajoča sporočila, namenjena šefu lokalne policije Williamu Willoughbyju.

Naslov v izvirniku: Three Billboards outside Ebbing, Missouri
V kinu od: 01.03.2018
Dolžina filma: 115 minut
Država / Letnik: USA, GBR/2017
Filmski žanr: Drama
Igralci: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage
Režija: Martin McDonagh
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

Film se bo predvajal samo 1.3.2018 v Mariboru, Celju in Kopru.

IGRAJO: FRANCES MCDORMAND, WOODY HARRELSON, SAM ROCKWELL, CALEB LANDRY JONES, PETER DINKLAGE, ABBIE CORNISH, ŽELJKO IVANEK in drugi

Film je nominiran za 7 oskarjev in sicer za najboljši film, najboljša igralka frances mcdormand, najboljši igralec v stranski vlogi sam rockwell, najboljši igralec v stranski vlogi woody harrelson, najboljša glasbena podlaga, najboljši izvirni scenarij in najboljši scenarij.

O FILMU
Minilo je že več mesecev, odkar so Mildred Hayes umorili hčerko, a policiji še vedno ni uspelo najti morilca. Jezna mati se zato odloči za drzno potezo: najela bo tri velike reklamne panoje ob cesti, nanje pa bo z velikimi črkami napisala očitajoča sporočila, namenjena šefu lokalne policije Williamu Willoughbyju. Nenavadni primer nepokorščine prevzame nezrel policist Dixon, ki ima za seboj bogato zgodovino rasističnih in nasilnih izpadov. Boj med Mildred in policijskimi silami v Ebbingu se neizogibno stopnjuje do neslutenih razsežnosti.

DO SEDAJ PREJETE NAGRADE: BENETKE 2017 (NAJBOLJŠI SCENARIJ), TORONTO 2017 (NAGRADA OBČINSTVA), HELSINKI 2017, HAMBURG 2017, LONDON 2017, CHICAGO 2017, ZLATI GLOBUSI 2018 (NAJBOLJŠI FILM – DRAMA, NAJBOLJŠA MOŠKA STRANSKA VLOGA SAM ROCKWELL, NAJBOLJŠA GLAVNA IGRALKA FRANCES MCDORMAND), BAFTA 2018 (NAJBOLJŠI FILM, NAJBOLJŠI BRITANSKI FILM, NAJBOLJŠI IZVIRNI SCENARIJ, NAJBOLJŠA IGRALKA V GLAVNI VLOGI FRANCES MCDORMAND, NAJBOLJŠI IGRALEC V STRANSKI VLOGI SAM ROCKWELL).

Marcel Štefančič JR. je o filmu povedal: “Film Trije plakati pred mestom je tragedija, ob kateri boste komaj zadrževali smeh, in komedija, ob kateri vam bo slabo, toda ne od zadrževanja smeha, temveč od zadrževanja nelagodja, ki ga utegnete izžareti – in izrežati – prav v najbolj tragičnih trenutkih. Kar je tako, kot bi se smejali, medtem ko vam dentistka puli zob. Martin McDonagh je že v filmih Morilca na kolektivca in Sedem psihopatov pokazal, da je obešenjaška komedija njegov fetiš in da jo obvlada skoraj tako dobro kot brata Coen, zdaj, v Treh plakatih pred mestom, pa dokazuje, da jo obvlada vsaj tako dobro kot brata Coen.”

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.