Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Trd oreh 2

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Prikaži vse komentarje.
Trd oreh 2

Sinhronizirano.

Veveriček Sandi se vrača v novem nadaljevanju vrhunske animacije Trd oreh iz leta 2014. Letošnja pustolovščina pa bo še bolj odštekana in še trša!

Naslov v izvirniku: The Nut Job 2: Nutty by Nature
V kinu od: 31.08.2017
Dolžina filma: 91 minut
Država / Letnik: USA/2017
Filmski žanr: Animirani film, Pustolovski film, Komedija
Igralci: Will Arnett, Katherine Heigl, Maya Rudolph
Režija: Cal Brunker
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Sinhronizirano
  • Digital 2D

Podroben opis

Sinhronizirano.

Sandi in njegov Frend iz risane uspešnice Trd oreh se vračata v nadaljevanju, v katerem se živali zoperstavijo hudobnemu županu in rešijo park, v katerem živijo. Še več zabavnih dogodivščin, še več smeha, še več osupljivih podob v režiji Cala Brunkerja, ki je skupaj z Bobom Barlenom in Scottom Bindleyjem spisal scenarij.

Veveriček Sandi (glas mu posoja Will Arnett, v slovenski sinhronizaciji Aleksander Golja), njegov prijatelj, mops Rubens (Maya Rudolph, v slovenščini Blaž Šef) in njegov najboljši podganji prijatelj Frend živijo v nedavno zaprti trgovini oreščkov. Hrane je na pretek in življenje je prečudovito… dokler trgovine ne raznese v skrajno čudni eksploziji. Po neuspešnem iskanju hrane po vsem mestu se Sandi vrne v Park svobode. Rdeča veverička Miša (Katherine Heigl, v slovenščini Tina Ogrin) je presrečna, da živali spet živijo skupaj v parku, kot si je to bila zamislila mater Narava.

Toda na Sandijevo nesrečo in nesrečo vseh drugih živali ima župan, najbolj pokvarjeni politik v mestu, s parkom povsem drugačne načrte. Kadar se zazre skozi okno svoje razkošje pisarne, ne vidi lepote parka, temveč dragoceno lastnino mesta, na kateri bi lahko s pozidavo služili bajne denarce. Na tiskovni konferenci tako naznani, da bodo Park svobode prerili z buldožerji in na njem postavili zabaviščni park – to je vendar v interesu vseh! Njegova pokvarjena hči Tina se že vidi, kako se zabava v parku in se baše s sladkorno vato na palčki. Pa še njen francoski buldog Ferdo je v mestu.
Nad park se začno valiti županovi delovni stroji in Sandi se z živalmi odpravi v obrambo. Brezglavo se spusti v boj, nagaja delavcem in velikanskim strojem. Živali družno prelisičijo delavce in jih zaustavijo – vsaj začasno. Kajti medtem ko živali praznujejo zmago, ima župan že druge načrte.

Skupina napadalnih uslužbencev službe za nadzor nad živalmi, ki jih vodi zlobni Štefan, se zgrne nad park in uniči vse pred seboj. Živali jim niso kos in se urno umaknejo. Še huje: Tina ugrabi Mišo. Sandi in Frend se podata na nevarno pustolovščino po mestu, da jo rešita. Pri tem se soočita z nevarnim g. Čangom, žilavim mestnim miškom, ki obvlada smrtonosne veščine kung-fuja.

Otvoritveni večer zabaviščnega parka je vse bliže in živali se morajo združiti, da osvobodijo Mišo, zaustavijo župana in za vselej obvarujejo Park svobode.

IZJAVA REŽISERJA
Ko sem se lotil pisanja in režije Trdega oreha 2, sem hotel posneti film, ki bo večji in zabavnejši kot prvi; mislim, da smo to tudi dosegli. Uspeli smo vzeti vse, kar je bilo gledalcem glede likov v prvem filmu všeč, in to še nadgraditi, pri tem pa podati novo, vznemirljivo zgodbo.

Režiranje tega filma mi je ponudilo priložnost, da sodelujem s sijajno ekipo umetnikov z vsega sveta. Prek sto petdeset jih je v dveh letih sodelovalo pri projektu in ustvarjalo like, animacijo, sceno, rekvizite, glasbo in ostalo, zaradi česar je film oživel. Ustvarjanje risanega filma je počasen, premišljen proces, zato je bilo prečudovito videti, kako se skozi produkcijo vse postavlja na svoje mesto. Mislim,da je film videti izjemno in da je dokaz nadarjenosti vseh, ki so pri njem sodelovali.

Neizmerno srečo sem imel, da sem lahko delal z nadvse nadarjeno in zabavno igralsko zasedbo. Tisti, ki so sodelovali že pri prvem filmu – na primer Will Arnett, Maya Rudolph in Katherine Heigl – so bili več kor pripravljeni spet stopiti v svoje like in so se tega zelo veselili. Sijajni komiki so, znajo sodelovati med seboj in ustvariti zabavne, zanimive like. Novi liki, ki jim glasove posojajo Bobby Moynihan, Bobby Cannavale, Isabela Moner in Jackie Chan, so se takoj ujeli z igralci iz prvega filma; sijajno se dopolnjujejo. Kombinacija starih in novih likov je vzrok, da smo lahko ustvarili tako zabaven film.
A čeprav gre za zabaven film, prinaša tudi pomembno sporočilo o vključevanju. Živali dojamejo, da lahko, če pozabijo na medsebojne razlike in stopijo skupaj, dosežejo karkoli. V današnjih časi je še posebej pomembno, da se sprijaznimo s svojo različnostjo in skupaj rešujemo težave. Kot pravi g. Čang: »Skupaj smo v tem!«
- Cal Brunker

O USTVARJALCIH
CAL BRUNKER (režija, scenarij) je pred tem režiral in spisal risano akcijsko komedijo Escape From Planet Earth, v kateri so likom glasove posodili Ricky Gervais, Sarah Jessica Parker, Jessica Alba, Brendan Fraser, Rob Corddry in William Shatner. Spisal je prihajajoča risana celovečerca Son Of Bigfoot (ki ga tudi izvršno producira) in Arctic Justice: Thunder Squad; v slednjem likom glasove posojajo Alec Baldwin, John Cleese, James Franco, Anjelica Huston, Heidi Klum in Omar Sy.
Sicer je v različnih vlogah sodeloval pri risankah Minions, Ice Age: Continental Drift, Despicable Me in Horton Hears A Who ter se udinjal pri velikih studiih, kot so Warner Bros., Walt Disney Animation, 20th Century Fox, Universal in The Weinstein Company.

BOB BARLEN (scenarij/producent) se ukvarja predvsem z risanimi filmi. Poleg Trdega oreha 2, ki ga je sospisal in produciral, je sospisal prihajajoča risana celovečerca Son Of Bigfoot (ki ga tudi izvršno producira) in Arctic Justice: Thunder Squad.
Njegov scenaristični prvenec je bil Escape From Planet Earth.

SCOTT BINDLEY (scenarij) je spisal prihajajočo novo inačico uspešnice Burta Reynoldsa Cop And A Half: New Recruit, v kateri igrajo Lou Diamond Phillips, Lulu Wilson in Wallace Shawn, sicer pa pripravlja scenarije za več filmov, med njimi za komedijo Say Uncle, nogometaško komedijo West Texas United, košarkarsko komedijo Straight Outta Shanghai, nemško romantično komedijo The Ex-Factor, z bratom Williamom, ki bo tudi režiral, pa še The Last Summer.
Sospisal je tudi družinsko komedijo The Greatest Escape, ki naj bi jo režiral Tim Hill, in romantično komedijo Vicenza.
Pred tem je sospisal navdihujočo dramo po resničnih dogodkih Madison, v kateri so igrali Jim Caviezel, Mary McCormack in Bruce Dern, mladinsko TV komedijo Johnny And Clyde in klasično komedijo Miracle Beach.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.


Komentarji uporabnikov

Prikaži vse komentarje.

miaa16, 24.10.2017

Z Janezom sva si ogledala ta animiran film in sva oba bila zelo razočarana. Med filmom sem zaspala, saj sem bila utrujena od šole saj je 7 razred zahteven. Film naj bi bila nagrada za mojo petko pri matematiki ampak nagrada me je razočarala.

janez84, 24.10.2017

Animiran film je bil nasploh povprečen. Sinhronizacija je pomilovanja vredna in žalostna.

Klipko, 24.10.2017

Razočaran

Animirani film sem šel gledat z visokimi pričakovanji saj sem ob prvem delu bil resnično osupel. Drug del, ki sem si ga pa zdaj ogledal pa me je resnično razočaral saj sem od njega pričakoval enako oz. več saj naj bi tehnologija napredovala in pa seveda tudi pisatelji, ki so zgodbo napisali. Ne priporočam!