Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Taurus

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Taurus

Zgodba raziskuje temno plat slave, zasvojenost, umetniški proces in glasbeno industrijo. Samo v Cineplexxih Maribor, Celje in Ljubljana Rudnik.

Naslov v izvirniku: Taurus
V kinu od: 17.11.2022
Dolžina filma: 98 minut
Država / Letnik: USA/2022
Filmski žanr: Biografski film, Drama
Igralci: Colson Baker, Megan Fox, Ruby Rose, Scoot McNairy, Maddie Hasson, Luis Da Silva Jr.
Režija: Tim Sutton
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

Prihaja zgodba o vzhajajočem, a problematičnem glasbeniku, ki išče navdih za svojo zadnjo skladbo v biografski glasbeni drami Taurus. Zgodba raziskuje temno plat slave, zasvojenost, umetniški proces in glasbeno industrijo.

V glavni vlogi se predstavi igralec in glasbenik Colson Baker, poznan kot Machine Gun Kelly. Na režiserski stolček je sedel Tim Sutton, ki je za film tudi napisal scenarij. Poleg Bakerja v glavnih vlogah zaigrajo še Megan Fox, Maddie Hasson, Ruby Rose, Scoot McNairy, Demetrius ‘Lil Meech’ Flenory Jr., Naomi Wild in Lil Tjay.

O FILMU:
Biografska glasbena drama Taurus prikazuje zgodbo o vzhajajočem, a težavnem glasbeniku (Colson Baker), ki dneve in noči preživlja v neskončnem iskanju navdiha za snemanje svoje zadnje skladbe. Njegova pomočnica (Maddie Hasson), ki mu je kot sestra, ga želi rešiti, njegovi sodelavci (Scoot Mcnairy, Lil Meech in Lil TJay) ga želijo v studiu, medtem ko ga njegova preprodajalka drog (Ruby Rose) in nekdanje dekle (Megan Fox) potiskata vse globlje v praznino.

Taurus je čustvena, pristna in nadrealistična zgodba, ki opozarja in je hkrati univerzalna in edinstvena v svojem času. Zgodba raziskuje temno plat slave, zasvojenost, umetniški proces in glasbeno industrijo.

»Od nekdaj sem imel resnično strast do glasbe in so me zanimala zapletena življenja glasbenikov. Star sem bil 24 let, ko je umrl Kurt Cobain, kar je pustilo črno luknjo v srcu celotne generacije. Glasbeni svet sedanje generacije pestijo smrti zaradi prevelikih odmerkov v senci slave in družbenih medijev – nedoseženega potenciala težavnih in briljantnih duš – in te zgodbe ni nihče povedal v igranem filmu. To sem želel narediti na pristen in kinematografsko ustvarjalen način,« je zaupal režiser in scenarist filma Tim Sutton.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.