Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Strašila

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Strašila

Na noč čarovnic skupina prijateljev naleti na hišo, v kateri izjemno straši in kjer iz obiskovalcev izvabijo najhujše strahove. Noč postane smrtonosna, saj prijatelji kmalu pridejo do zastrašujočega spoznanja, da so nekatere nočne more resnične.

Naslov v izvirniku: Haunt
V kinu od: 24.10.2019
Dolžina filma: 92 minut
Država / Letnik: USA/2019
Filmski žanr: Grozljivka
Igralci: Katie Stevens, Will Brittain, Lauryn Alisa McClain, Andrew Caldwell, Shazi Raja
Režija: Scott Beck, Bryan Woods
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Katie Stevens, Will Brittain, Lauryn McClain, Andrew Caldwell, Shazi Raja, Schuyler Helford in drugi

Na noč čarovnic skupina prijateljev naleti na hišo, v kateri izjemno straši in kjer iz obiskovalcev izvabijo najhujše strahove. Noč postane smrtonosna, saj prijatelji kmalu pridejo do zastrašujočega spoznanja, da so nekatere nočne more resnične.

O PRODUKCIJI
Grozljivko sta režirala filmarja Scott Beck in Bryan Woods, ki se poznata že iz rane mladosti – iz osnovne šole, kjer sta ugotovila, da imata podobno zanimanje za film. Njuno sodelovanje se je nadaljevalo v srednjo šolo, kjer sta režirala številne kratke filme. Pred grozljivko Strašila je bil njun zadnji skupni projekt grozljivka Tiho mesto (A Quiet Place), za katero sta napisala scenarij.

Pri Strašila sta se vrnila k tipu klasične grozljivke, ki požene strah po žilah še dolgo po ogledu filma. Oba imata zelo rada preprost film, ki straši in oba sta med odraščanjem kot najstnika imela priložnost doživljati strah, saj sta živela blizu zapuščenih tovarn. Tam pa sta seveda uporabila vso svojo domišljijo in ugotavljala, katera metoda ustrahovanja bi bila najbolj primerna. Te prve izkušnje so jima dale ključno pomembnost za žanr grozljivke - da je bolj strašljivo tisto, česar ne vidiš.

Eden od ključnih oseb pa je bil tudi producent, scenarist in režiser Eli Roth, ki ga je pritegnil scenarij in pri filmu sodeluje kot producent. Njegovi nasveti pri projektu so bili neprecenljivi, pravita režiserja grozljivke, vedno pa se vrača nazaj z likom – cilj je namreč ustvariti takšne, ki jih občinstvo vzljubi in ko padajo smrtne žrtve, se povečujejo tudi čustva.

Film so snemali nekaj tednov v eni od zapuščenih tovarn v državi Kentucky, ravno v času noči čarovnic, in ne samo igralci, tudi druga filmska ekipa je bila oblečena v kostume, nekatere celo iz filma, kar je še dodatno prispevalo v pravemu vzdušju, ki ga pričara najstrašnejša noč v letu.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.