Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Solo: Zgodba vojne zvezd

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Solo: Zgodba vojne zvezd

To je, po Rogue One: Zgodba Vojne zvezd, že drugi samostojni film Vojne zvezd. Tokrat spremljamo mladega Han Sola, ki ga je med zvezde iztrelil Harrison Ford, sedaj bo v njegove čevlje stopil Alden Ehrenreich.

Naslov v izvirniku: Solo: A Star Wars Story
V kinu od: 24.05.2018
Dolžina filma: 135 minut
Država / Letnik: USA/2018
Filmski žanr: Znanstvena fantastika, Pustolovski film, Fantazijski film
Igralci: Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Paul Bettany, Thandie Newton
Režija: Ron Howard
Distributer: 2i Film d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D
  • Digital 3D

Podroben opis

IGRAJO: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge, Joonas Suotamo, Paul Bettany in drugi

O FILMU
Lucasfilm predstavlja film Solo: Zgodba Vojne zvezd, v katerem bomo spoznali preteklost Han Sola, ikoničnega, galaktičnega lovca in enega izmed najbolj popularnih likov v celotni sagi Vojne zvezd. Skozi serijo drznih pobegov globoko v temnem in nevarnem kriminalnem podzemlju, Han Solo spozna svojega bodočega kopilota Chewbacco, ter se sreča z razvpitim tihotapcem Landom Calrissianom.

Režijo nove galaktične zgodbe je prevzel Ron Howard. V filmu igrajo Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge in Paul Bettany. Joonas Suotamo se ponovno vrača kot Chewbacca. Zgodbo sta napisala oče in sin, Jonathan in Lawrence Kasdan, producentska ekipa pa je sestavljena iz imen: Kathleen Kennedy, Allison Shearmur in Simon Emanuel. Lawrence Kasdan, Jason McGatlin, Phil Lord in Christopher Miller so izvršni producenti.

Po prvem samostojnem filmu pred letom in pol z naslovom Rogue One, sedaj spremljamo že drugo samostojno zgodbo, Solo: Zgodba Vojne zvezd. Producentka Kathleen Kennedy opisuje, kako je lik Han Sola ikoničen in priljubljen karakter in ravno zato ta, ki je bil inspiracija za samostojen film ter pravi: „Solo je zelo verodostojen. Je goljuf, a okoli njega čutimo neko skrivnostnost. Ima neverjetno karizmo in je simpatičen – in to je odlična kombinacija za junaka Vojne zvezd.“

Ron Howard pravi, da je film Solo: Zgodba Vojne zvezd, „prva resnična študija posameznega karakterja v galaksiji, tako daleč proč nazaj v sami zgodbi Vojne zvezd. V filmu o Solu lahko občutimo duh originalnih filmov serije, v kombinaciji z igrivostjo, akcijo in temo, ki je navdihujoča, privlačna, zabavna in hkrati tudi malo provokativna.“ In dodaja, da „film predstavi Vojno zvezd in celotno galaksijo na tako privlačen način, da ni potrebno, da ima gledalec predznanje o Vojni zvezd, da bi zgodbi, kjer spoznamo Han Sola, tekoče in z navdušenjem sledil.“

Tekom avanture v mračnem podzemnem svetu polnem kriminala, Han Solo spozna svojega bodočega kopilota Chewbacco in se sreča z Landom Calrissianom leta preden se pridruži upornikom. A hkrati je to tudi zgodba o tem, kako Han odkriva samega sebe, celotno vesolje in se pozicionira znotraj njega. Spozna, da je njegov idealizem na preizkušnji skozi celotno potovanje, a mu neizmerna, skoraj trmasta volja ne pusti, da bi odnehal. Pot mu prekriža tudi bojevita in neustrašna bojevnica, Qi'Ra, ki na začetku zgodbe postane njegova partnerica v zločinu, a se njune poti za nekaj let razideta.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.