Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Rusalka

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Rusalka

V kinematografih Cineplexx v Celju, Novem mestu, Mariboru, Kranju in Kopru se v soboto, 8. februarja, ob 19.uri, obeta prenos priljubljene opere Rusalka, neposredno iz Metropolitanske operne hiše v New Yorku. Ogled opere v HD sliki na velikem platnu, s kristalno jasnim zvokom je posebno doživetje, ki ga ne gre zamudit.

Naslov v izvirniku: Rusalka (Opera), NY MET, 2014
V kinu od: 08.02.2014
Dolžina filma: 240 minut
Država / Letnik: USA/2014
Filmski žanr: Opera
Igralci: Renée Fleming, Emily Magee, Dolora Zajick, Piotr Beczala, John Relyea
Režija: Yannick Nézet-Séguin
Distributer: Cikanek Management

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

Rusalka je operno delo v treh dejanjih znamenitega češkega skladatelja Antonina Dvoržaka, ki je bilo prvič uprizorjeno leta 1901 v Pragi. Poleg Smetanove opere Prodana nevesta, je Rusalka sicer pri nas največkrat izvajana češka opera, leta 1908 je bila ravno v Sloveniji prvič izvedena tudi izven čeških meja. Najbolj znan odlomek iz opere je Rusalkina arija o mesecu v prvem dejanju. Dvoržak je navdih za pisanje lirične pravljice o vodni nimfi – rusalki dobil ob bližnjem jezeru, obdanim z mogočnimi drevesi in zelenimi jasami. Glasbeno delo je polno bogatih tonov, melodičnih fantazij in orkestrskih mojstrovin, ki odslikavajo igro valov in odsev meseca na gladini jezera. Rusalka je tragična pravljica o nesmiselni ljubezni med princem in rusalko, ki se konča s katarzično odrešitvijo. V eni svojih najznačilnejših vlog bo kot ljubka Rusalka v Metropolitanski operi nastopila Renne Fleming, maestro Jannick Nezet-Seguin pa bo s taktirko bdel nad zasedbo, ki jo med drugim dopolnjujejo tudi Piotr Bezcala v vlogi Kneza - Rusalkine neuslišane ljubezni in Dolora Zajick kot čarovnica Ježibaba. Kot Rusalkina nasprotnica Kneginja bo nastopila Emily Magee, v vlogi Rusalkinega očeta Vodnarja pa bo nastopil John Relya.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.