Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Respect

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Respect

Zgodba o eni največjih pevk in pianistk, Arethi Franklin.

Naslov v izvirniku: Respect
V kinu od: 07.10.2021
Dolžina filma: 145 minut
Država / Letnik: USA/2020
Filmski žanr: Biografski film, Drama, Muzikal
Igralci: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron
Režija: Liesl Tommy
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

Biografska drama Respect predstavlja kariero Arethe Franklin od majhne deklice, ki je pela v očetovem cerkvenem zboru v Detroitu do mednarodne super zvezde.

"Bodite samosvoj umetnik in vedno bodite prepričani v to, kar počnete. Če ne boste samozavestni, tega morda ne boste storili."
Aretha Franklin

IGRAJO:
Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron, Tituss Burgess, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Tate Donovan, Heather Headley, Skye Dakota Turner in Mary J. Blige

O FILMU
Zgodba o eni največjih pevk in pianistk, Arethi Franklin. R&B pevko bo upodobila oskarjevka Jennifer Hudson, ki jo je legendarna pevka Franklinova osebno izbrala, da jo upodobi na velikem platnu. Biografska drama predstavlja pevkino kariero od majhne deklice, ki je pela v očetovem cerkvenem zboru v Detroitu do mednarodne super zvezde. Film je režirala Liesl Tommy, scenarij pa napisala Tracey Scott Wilson.

''Poleg Jennifer Hudson ni večje oboževalke Arethe Franklin od mene. Ko so me prvič povabili k filmu, sem takoj vedela, da se želim osredotočiti na določeno časovno obdobje življenja gospe Franklin, ki je vsebovalo stvari, ki jih širša javnost ni vedela. Morala je na popotovanje, da je postala briljantna glasbenica, ki jo poznamo. Meni je to popotovanje predstavljalo najbolj poglobljeno preiskavo njene zapuščine. Ta film sem od začetka videla kot zgodbo o mladi ženski z največjim glasom na svetu, ki se je borila, da bi našla svoj glas,'' je o veliki umetnici in filmu povedala režiserka Liesl Tommy.

Glas Arethe Franklin velja za najboljšega, najmočnejšega in kulturno izjemno pomembnega. Nekatere uspešnice kraljice soula - "Respect", "(You Make Me Feel Like A) Natural Woman", "I Say a Little Prayer" in "Think" - so postale del ameriškega glasbenega kanona - vse klasike, ki so opredelile upor temnopoltih med Gibanjem za državljanske pravice, gibanjem Black Power in gibanjem žensk - in še v današnjem času odmevajo, ko je svet v krizi in potrebuje duševnost. Franklinova je iz lastnih življenjskih izkušenj ustvarila zemljevid, ko je kot nadarjen otrok z velikim privilegijem odraščala v Detroitu, ki je razumelo pomembnost socialnega protesta, rasne pravičnosti in organiziranja skupnosti, ki je bilo osredotočeno neposredno na temelj črne cerkve - vere, maše in samouresničevanja.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.