Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Resnica ali izziv

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Resnica ali izziv

Skupina dobrih prijateljev se še zadnjič, preden gre vsak na svojo fakulteto, odpravi na skupne počitnice v Mehiko, kjer jih po pijanski noči šarmantni neznanec prepriča v igro "resnica ali izziv". Pri tem pa se pričnejo dogajati nadnaravni pojavi, prijatelji so prisiljeni spregovoriti o svojih najtemnejših skrivnostih ali se soočiti z največjih strahom - in če tega ne storijo, plačajo z življenjem.

Naslov v izvirniku: Truth or Dare
V kinu od: 26.04.2018
Dolžina filma: 100 minut
Država / Letnik: USA/2018
Filmski žanr: Grozljivka, Triler
Igralci: Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane
Režija: Jeff Wadlow
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane, Hayden Szeto, Landon Liboiron, Sophia Taylor Ali, Nolan Gerard Funk in drugi

"Obstajajo štiri pravila: Ko te nekdo vpraša, si v igri. Moraš povedati resnico, če ne umreš. Moraš opraviti izziv, če ne umreš. Če igro prekineš, umreš," pojasnjuje pravila v novi srhljivki producent Jason Blum, ustanovitelj in lastnik produkcijske hiše Blumhouse Productions, ki je med drugim posnela srhljivke Srečen smrtni dan, Zbeži! in Razcepljen.

O FILMU
Skupina dobrih prijateljev se še zadnjič, preden gre vsak na svojo fakulteto, odpravi na skupne počitnice v Mehiko, kjer jih po pijanski noči šarmantni neznanec prepriča v igro "resnica ali izziv". Po odigrani igri pa se skupini pričnejo dogajati nadnaravni pojavi in kmalu ugotovijo, da se igra z njimi igra. Sprva čisto nedolžna igra se sprevrže v grozljive prizore, kjer vsakogar, ki ne pove resnice ali zavrne izziv, vpričo ostalih nekdo – ali nekaj – kaznuje. Da bi se rešili smrtonosne igre, morajo prijatelji znova najti neznanca.

Zgodba se vrti o dveh najboljših prijateljicah Olivii (Lucy Hale) in Markie (Violett Beane), ki se poznata od majhnih nog. Prva je zaljubljena v fanta Lucasa (Tyler Posey), druga je z njim v zvezi. Prav ljubezenski trikotnik bo eden od mnogih izzivov, ki bo postavljal na test njihovo prijateljstvo in zaupanje, pri odkrivanju, kako se rešiti iz igre, pa bodo pri vseh sodelujočih »igralcih« na dan prihajale njihove najglobje skrivnosti...

"Če bi rad ostal živ, moraš ali iskreno odgovoriti ali narediti stvar, ki je ne želiš narediti," pravi režiser Wadlow, ki se mu je ideja o tem, koliko časa bodo bližnji prijatelji ostali živi, zdela izvrstna, in točno to se bo spraševal tudi gledalec: "Kako daleč bo šel, da bi preživel to igro."

Pri pisanju scenarija je režiser s svojo ekipo ugotavljal, da takšna igra v svojih različicah obstaja v skoraj vseh kulturah, kjer igralci sicer gredo čez mejo, kaj narediti kot izziv. A ustvarjalci so tej igri dodali smrtonosni aspekt - če stvari ne narediš, boš umrl, je prav tisti zaplet, ki vzbuja zastrašujoč občutek.

ZANIMIVOSTI
• Vse od malega je režiser Jeff Wadlow risal zlovešče nasmehe, in prav ti so postali navdih za nasmeh, ki ga igralec uporabi, ko nekoga izzove v igro. So pa zlovešče nasmeške vseh igralcev računalniško obdelali.
• Igralca Tyler Posey in Sophia Ali sta se spoznala med snemanjem in postala par.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.


Komentarji uporabnikov

, 09.05.2018

drugačen, kot sem pričakoval

Dober tempo, fajn za vživet, moti me, da igra sama začne postavljat pravila, čist dobro bi bilo brez tega...

, 11.05.2018

vredno ogleda

Dober film,malo spominja na koncept ''Final destination'',ampak vseeno nekaj novega.