Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Purana na begu

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Purana na begu

Relativity Media in Reel FX Animation Studios predstavljata animirano komično pustolovščino za občinstvo vseh starosti - Purana na begu. Gre za prvi večji, v celoti računalniško animirani film, ki so ga ustvarili v nagrajenih studijih Reel FX v Dallasu v Texasu. Film je sinhroniziran v slovenščino.

Naslov v izvirniku: Free Birds
V kinu od: 23.01.2014
Dolžina filma: 91 minut
Država / Letnik: USA/2013
Filmski žanr: Animirani film, Komedija
Igralci: Woody Harrelson, Owen Wilson, Dan Fogler
Režija: Jimmy Hayward
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 3D
  • Digital 2D

Podroben opis

Na čudoviti družinski kmetiji velikanska jata puranov živi svoje mirno, zadovoljno in koruze polno življenje. Vse, kar purane zanima je čas hranjenja ter paša na soncu v družbi Kmeta, za katerega so prepričani, da jih bo popeljal v "Puranja nebesa".

To velja za vse razen za Reggieja (Owen Wilson), bistroumnega purana, ki blati Kmeta in ne kaže nobenega zanimanja za vsakdanji obstoj prenažrtih puranov, zaradi česar ga lastna jata izobči. Reggiejevo življenje se za vedno spremeni, ko ga ob nenapovedanem obisku Predsednika Združenih držav doleti velika čast in postane "oproščeni puran". To zanj pomeni, da ga čaka brezskrbno življenje v Camp Davidu, v družbi televizije na zahtevo ter pizze s sirom. S svojo oprostitvijo je Reggie našel svoj puranji raj - kraj, kjer je le on tisti, ki odloča!

Tako je vse dokler ga iz njegovega paradiža ne ugrabi Jake (Woody Harrelson), neizprosni ustanovitelj in edini član "Puranje osvobodilne fronte". Jake ima v mislih le eno misijo: za vedno spremeniti zgodovino in rešiti celotno puranjo vrsto. A sam ne bo zmogel: za takšno misijo potrebuje pamet in moč, zato mora v svoj načrt vključiti še Reggija. "To nama je usojeno!" oznani, medtem ko se mu Reggie posmehuje.

Ker se Reggie noče odreči svojemu razkošnemu življenju, ga Jake ugrabi in skupaj vdreta v skrivni vladni laboratorij, kjer ugrabita časovni stroj z imenom S.T.E.V.E. (George Takei), ki ju popelje v leto 1621, le nekaj dni pred Zahvalnim dnevom. Žal pa takoj, ko prispeta v preteklost, stopita navzkriž Poveljniku Plymouthske kolonije Mylesu Standishu (Colm Meaney), lakomnemu lovcu, katerega misija je ujeti dovolj puranov, da bi lahko z njimi nasitil koloniste in njihove domorodne ameriške zaveznike na prihajajoči Žetveni pojedini. /br>
Preden Standish uspe Reggija in Jaka postreči kot glavno jed na večerji, ju reši Jenny (Amy Poehler), prelepa in neustrašna hči Poglavarja divjih puranov Širokega Kljuna (Keith David). Jenny ju odpelje na obronek gozda, kjer se pred priseljenci skriva preostala jata. Jake mora divjo jato poučiti o prihodnosti in zbrati dovolj podpore za svojo misijo, da bi spremenil zgodovino, medtem pa je Reggie očitno na srčnem pohodu: saj se od krempljev do kljuna zatreska v Jenny.

Očaran nad Jennyjino hrabrostjo Reggie postane vodja drznega napada na vas priseljencev v želji, da bi osvobodil svoje zajete tovariše. Vendar pa se reševalni načrti izkažejo za dvorezen meč, ko Jakeova puhloglava spletka Standisha in njegove lovce pripelje naravnost k jati in s tem na kocko postavi usodo Jenny, njene družine ter celotne puranje vrste. Obupani Reggie skupaj s S.T.E.V.E.om pobegne v sedanjost v skladu z njegovo življenjsko filozofijo, ki pravi, "da je pot lažja, če si jo utiraš sam."

Vendar pa se življenje v Camp Davidu ne zdi več zadovoljivo brez Jenny in Jaka, da bi mu delala družbo. Reggie se končno zave, da je Jakova nora misija RES njegova usoda, zato se skupaj s S.T.E.V.E.om vrneta in Jaku pomagata pri njegovi misiji, da bi za vselej spravil purane z jedilnika!

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.