Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Propad ameriškega imperija

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Propad ameriškega imperija

Duhovito in ganljivo razmišljanje režiserja Denysa Arcanda (dobitnik oskarja za Vdor Barbarov) o vladavini denarja in sesuvanju vseh ostalih vrednot v naši družbi.

Naslov v izvirniku: The Fall of the American Empire
V kinu od: 11.07.2019
Dolžina filma: 128 minut
Država / Letnik: CAN/2018
Filmski žanr: Komedija
Igralci: Maxim Roy, Éric Bruneau, Vincent Leclerc
Režija: Denys Arcand
Distributer: Famous Fox d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Alexandre Landry, Maripier Morin, Rémy Girard, Louis Morissette, Maxim Roy, Vincent Leclerc, Rose-Marie Perreault in drugi

Pierre-Paul Daoust, ljubitelj literature in doktor filozofije, je prisiljen delati kot dostavljavec, da bi dostojno živel. Nekega dne, ko dostavlja paket, se po naključju znajde sredi oboroženega ropa, ki se je hudo ponesrečil. Dva človeka sta mrtva, na tleh pa ležita dve športni torbi, polni bankovcev. Milijončki le čakajo, da jih odnese. Pierre-Paul je soočen z moralno dilemo: naj se obrne in odkoraka praznih rok ali naj pograbi denar in izgine?

»Vsi smo podaniki ameriškega imperija, katerega moralna gniloba nas že načenja. Vsemogočnost denarja je le eden njenih simptomov. Bomo našli dovolj močan antibiotik, da preprečimo gangreno?«
- Denys Arcand

O režiserju Denysu Arcandu
Denys Arcand (rojen leta 1941 v Quebecu) je kanadski režiser, scenarist in producent. Njegov film Le déclin de l'empire américain (1986) je na festivalu v Cannesu prejel nagrado FIPRESCI in bil nominiran za oskarja za najboljši tujejezični film. Enako nominacijo je leta 1989 prejel tudi film Jésus de Montréal, ki je v Cannesu osvojil veliko nagrado žirije. Še večji uspeh je doživel film Vdor barbarov (Les invasions barbares, 2003), ki je ob množici drugih priznanj prejel nagradi za najboljši scenarij in najboljšo igralko v Cannesu ter oskarja za najboljši tujejezični film.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.