Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Prekletstvo Valburge

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Prekletstvo Valburge

Tomaž Gorkič se po celovečernem prvencu Idila vrača s politično nekorektno črno komedijo, ki v duhu sočnih slasher klasik iz poznih sedemdesetih in osemdesetih let postreže tako s šokom, srhom in vedri krvi kot s humorjem in zabavo.

Naslov v izvirniku: Prekletstvo Valburge
V kinu od: 03.10.2019
Dolžina filma: 82 minut
Država / Letnik: SVN/2019
Filmski žanr: Grozljivka
Igralci: Jurij Drevenšek, Marko Mandič, Saša Pavlin Stošić
Režija: Tomaž Gorkič
Distributer: Strup produkcija

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Jurij Drevenšek, Marko Mandič, Saša Pavlin Stošić, Niklas Kvarforth, Luka Cimprič, Žiga Födransperg, Tanja Ribič, Jonas Žnidaršič, Katarina Stegnar, Grega Skočir, Ondina Kerec, Zala Djurić Ribič, Neža Blažič, Barbara Ribnikar, Matevž Loboda, Anton Antolek, Leja Jurišič, Veronika Valdes, Marcel Lejko, Manca Dečman in Davor Klarič

O FILMU
Dva brata, majhna prevaranta, zaradi dosedanjega slabega poslovanja skujeta načrt za prevaro vseprisotnih premožnih turistov v mestu. Njun načrt je voden turistični ogled lokalne, za javnost zaprte graščine, kjer jih bosta s pomagačem oskubila do zadnjega novca. Za marketinško potezo, ki bo privabljala trume turistov, uporabita mistično legendo povezano z zgodovino graščine. Zbereta prvo skupino turistov v kateri so; švedski satanist na pohodu za dolgo izgubljeno satanistično relikvijo, francoski gotičarji na lovu za vampirji, ruski porno producent z igralkama na poizkusnem snemanju filma in nemška turista, ki sta samo velika ljubitelja piva. Vendar pa se v graščini skriva neslutena groza, ki je veliko bolj krvava in strašna, kot mistična legenda. To je groza v vsej svoji krvavi slavi, to je prekletstvo Valburge.

Tomaž Gorkič se po celovečernem prvencu Idila vrača s politično nekorektno črno komedijo, ki v duhu sočnih slasher klasik iz poznih sedemdesetih in osemdesetih let postreže tako s šokom, srhom in vedri krvi kot s humorjem in zabavo.

Tomaž Gorkič (rojen 1974 v Ljubljani) je filmski samouk, režiser in scenarist. Posnel je številne kratke filme, kot so Zadovoljstvo (2005), Sendvič (2006) Žrtev (2007), Zeleni dim (2008), Veriga mesa (2010), Dvigalo (2010), Med tabo, mano in Bogom (2012), Sekvenca smrti (2013) in dobitnik vesne za najboljši kratki film Apoptoza (2017). Njegov zadnji kratki film Metod (2018) govori o slovenskem serijskem morilcu Metodu Trobcu in je hkrati napovednik za avtorjev tretji celovečerni projekt v pripravah. Za celovečerni prvenec Idila (2015), ki si je prislužil naziv prve prave slovenske grozljivke, je prejel več domačih in mednarodnih nagrad, med drugim nagrade vesna za najboljši celovečerni film, stransko žensko in moško vlogo ter scenografijo na 18. Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Prekletstvo Valburge je njegov drugi celovečerni film.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.