Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Prebujanja

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Prebujanja

Film pripovedujejo zgodbo o odraščanju, kljub temu, da glavni liki trkajo na svoja štirideseta leta in jih vsakega po svoje zalezuje kriza srednjih let. Dogajanje je postavljeno v spalnice vseh šestih protagonistov, pravzaprav kar v njihove postelje, ki so tudi glavna kulisa celotnega filma.

Naslov v izvirniku: Prebujanja
V kinu od: 26.10.2017
Dolžina filma: 85 minut
Država / Letnik: SVN/2017
Filmski žanr: Drama
Igralci: Sebastian Cavazza, Katarina Čas, Saša Pavlin Stošić, Primož Pirnat, Jure Zrnec
Režija: Peter Bratuša
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Sebastian Cavazza, Katarina Čas, Saša Pavlin Stošić, Primož Pirnat, Jure Zrnec, Jana Zupančič in Petja Labovič ter posebni gost Branko Šturbej

Slovenska celovečerna drama PREBUJANJA – prepričljiva in na trenutke pretresljiva zgodba treh parov na pragu štiridesetih let, ki jih počasi zalezuje kriza srednjih let. V filmu, ki je nastal pod režijsko taktirko Petra Bratuše, bomo spremljali pare Jano Zupančič in Primoža Pirnata, Sašo Pavlin Stosić in Sebastiana Cavazzo ter Katarino Čas in Jurija Zrneca, ki bodo nastopili v vlogah glavnih protagonistov. Vseh šest osrednjih likov na videz mučijo drugačne težave - eden od njih se znajde v aferi s četrt stoletja mlajšim dekletom, drugi se sooča z zatonom lastne kariere, tretji sreča ljubezen izpred dvajsetih let … – v resnici pa se vsi ukvarjajo z istim pomembnim vprašanjem: kako naprej?

O FILMU
Robert (Sebastian Cavazza) se je pravkar ločil in preselil na svoje. K njemu se priseli njegova študentka Jana (Saša Pavlin Stosić), ki mu vedno bolj narekuje svoj hišni red. Kadar se poskusi upreti, ga preglasi s svojimi “Lolita” zvijačami.

Uspešnega fotografa Marcela (Jurij Zrnec) sredi noči prebudi telefonski pogovor žene Ule (Katarina Čas), iz katerega razbere, da bodo fotografije, katerih avtorica je, razstavljene na pomembni razstavi. Uprizori eno od svojih sarkastičnih predstav, ki se konča s prepirom.

Jonas (Primož Pirnat) in Karmen (Jana Zupančič) se po dvajsetih letih srečata na Marcelovi razstavi. Ogenj, ki je včasih gorel med njima, se spet razplamti in skupaj se znajdeta v hotelski sobi.

Vseh šest glavnih junakov pa poveže zadnji presenetljivi prizor filma…

KRITIKE FILMA
Jela Krečič, Delo
"Ni namreč samoumevno, da režija treh postelj (ki so še najmanj prizor kakšnega seksualnega razvrata), lahko sodobnega gledalca, vajenega neprestanih dražljajev njegovih digitalnih naprav, drži na sedežu slabo uro in pol.”

Jela Krečič, Delo “Igralski presežki”

Marko Crnkovič, FokusPokus
Film Petra Bratuše je…ekstravaganca nove filmske normalnosti, ki ji kritiki ne morejo in nočejo slediti, ker je doslej na naših platnih še nikoli niso videli.”

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.


Komentarji uporabnikov

natli, 05.11.2017

Prebujanja

Odličen film. Vrhunska igralska zasedba. Dialogi razkrivajo "sive" odtenke naših vsakdanjih odnosov. Ego, zapeljevanje, varanje, manipulacije, naivnost .... Vse, pred čimer si zatiskamo oči, kot na dlani. In končno film, v katerem vladata igra in beseda.

seprau20, 01.11.2017

Kot je že nekdo omenil, za žile rezat.

Kot je že nekdo tukaj omenil, za žile rezat. I approve this message.

cepeter, 31.10.2017

tipicno

jao jao ... da zapravljamo denar da to snemajo... nobene vsebine ... za zile rezat