Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Pravičnik

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Pravičnik

Triler Pravičnik je napeta zgodba z Denzelom Washingtonom v glavni vlogi McCalla, moža, ki je verjame, da je svojo skrivnostno preteklost pustil za seboj in začel živeti novo, mirno življenje. A ko McCall spozna Teri (Chloë Grace Moretz), mlado dekle, ki jo nadzorujejo ruska mafija, ne more le mirno stati ob strani – odloči se ji pomagati. Oborožen s skritimi veščinami, ki mu omogočajo maščevanje tistim, ki se znašajo nad nemočnimi, se McCall zbudi iz otopelosti in ponovno začuti svoj utrip za pravičnosti. Če ima nekdo problem, če so vse možnosti uprte proti njemu in se nima nikamor zateči, naj pokliče na pomoč McCalla – on je Pravičnik.

Naslov v izvirniku: The Equalizer
V kinu od: 25.09.2014
Dolžina filma: 131 minut
Država / Letnik: USA/2014
Filmski žanr: Triler
Igralci: Denzel Washington, Chloë Grace Moretz, Marton Csokas, Melissa Leo
Režija: Antoine Fuqua
Distributer: Continental Film d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

O filmu

Po mnenju Denzela Washingtona je sila, ki žene Roberta McCalla, lik, ki ga igra v akcijskem trilerju Pravičnik, prirojen občutek za pravičnost. “Robert McCall je v preteklosti storil marsikaj slabega in zdaj se skuša poboljšati. Na preteklost ni ponosen in res se trudi,” razloži Washington. A željo po pravičnosti v njem ponovno prebudi deklica, ki ji je ves svet obrnil hrbet in ki potrebuje njegovo pomoč, “Samega sebe ne mara. Svojih sposobnosti ni nikoli zanemaril, je pa zavestno sprejel odločitev, da jih ne bo več uporabljal. Ko pa sreča mlado nedolžno dekle, ki je zlorabljeno, se odloči, da mora nekaj storiti.”

“McCallova motivacija je preprosta,” pravi producent Todd Black. “Ko se običajnemu človeku zgodi krivica, nekomu, ki se sam ne more braniti ali ki ne ve, kje bi začel, bo on poskrbel zanj – nasilno ali nenasilno.”

Režiser Antoine Fuqua je z Washingtonom že posnel film Dan za trening, za katerega je Washington dobil oskarja, in pravi, da ima McCall določene arhetipske junaške lastnosti, ki se prenašajo tako rekoč iz roda v rod. “Na ta film gledam kot na vrnitev v preteklost, k vesternom, kakršne je snemal Sergio Leone. Tu je antijunak, ki bije notranje boje, okleva in sram ga je prijeti za pištolo, ko pa dobi priložnost pomagati drugim, to stori. Svoje veščine uporabi za to.” “Vsi bi radi verjeli, da je nekje tam zunaj moški, ki bi nam lahko pomagal, samo če bi ga lahko našli,” pravi producent Jason Blumenthal. “Če bi nekako lahko odgovoril na internetni oglas, v katerem obupano prosimo za pomoč, ko se nihče drug ne odzove. Rad bi verjel, da bi mi takrat, ko bi bil res potreben pomoči, nekdo tam zunaj resnično lahko prisluhnil – nekdo, ki bi vse spustil iz rok in mi pomagal. samo ZATO. In to je Pravičnik.”

Film ima enak naslov kot serija iz osemdesetih in ima enako osrednjo zamisel – moški, izjemno dobro izurjen, ki zagotovi pravico nemočnim v nemogoči situaciji. Čeprav so filmarji po izvirniku povzeli samo naslov in osnovno idejo, je zamisel sama postala samo še bolj relevantna. “Beseda pravičnik je zelo mogočna. Veliko ljudi je prepričanih, da je na svetu veliko nepravičnosti, zato je zamisel, da bi ustvarili ravnovesje z več pravičnosti, zelo pomenljiva. Če kaj, mislim, da naslov danes, leta 2014, pomeni več kot v osemdesetih. Ljudje razumejo tovrstnega junaka: človeka junaških dejanj, ki pomaga ljudem, ki so pomoči najbolj potrebni.” Richard Wenk lotil pisanja scenarija vedoč, da bo glavni lik odigral Washington: “Napisal sem izvirno zgodbo, tako, ki je v seriji ni bilo. McCall ostaja skrivnosten in to mi je omogočalo, da sem si lik na novo zamislil.”

“Richardov scenarij je kot dinamit. Vedno je zanimivo opazovati stenj. Je iskriv in zanimiv in veš, da bo prej ali slej eksplodiral,” doda režiser.

Washington je tesno sodeloval z Wenkom, da je res nastal lik, ki ga je hotel igrati. Kot pravi, si je zastavljal osnovna vprašanja: “Kdo je? Kaj ga žene? Kakšne so njegove napake? Kaj skuša preboleti? Mislim, da je nekoč davno bil moški, ki je hotel pomagati ljudem, a postal nekaj drugega. Zdaj mora na vse to pozabiti, zapreti vrata. In to mlado dekle mu ponovno odpre vrata.”

Chloë Grace Moretz brez težav razume, zakaj je bil Washington popoln za vlogo. “Tako zelo je podoben Denzelu po načinu, kako opravljal delo. McCall je lahko najprijaznejši, najbolj očarljiv mož, s širokim nasmehom na obrazu. v naslednji minuti pa je morilec. In pomisliš: Uau, to se je pa hitro zgodilo.”

O igralcih

Denzel Washington (Robert McCall / producent) , dvakratni dobitnik oskarja, je posnel filme 2 na muhi, Pot do slave (oskar za stransko vlogo), Dan za trening (oskar za glavno vlogo), Ameriški gangster, Insajder, Telesni čuvaj, Mandžurski kandidat, Pravi pogum, Ugrabitev metroja Pelham 123, Knjiga odrešitve, Zbiralec kosti, Ne pozabite velikanov, Obleganje, Škrlatna plima, Veliko hrupa za nič, Filadelfija, Pelikanovo poročilo, Cry Freedom (nominacija za oskarja), Safe House, Let (nominacija za oskarja in zlati globus), The Hurricane (nominacija za oskarja), Soldier’s Story, The Great Debaters, Déjà Vu, Out of Time, Antwone Fisher (režijski prvenec), John Q, Fallen, The Preacher’s Wife, Virtuosity, Devil in a Blue Dress, Malcolm X (nominacija za oskarja), Flesh & Blood, For Queen and Country, The Mighty Quinn, Heart Condition, Mo’ Better Blues, Ricochet, Mississippi Masala. Na televiziji je nastopil v St. Elsewhere, The George McKenna Story, License to Kill in Wilmi.

Chloë Grace Moretz (Teri) je posnela filme Amityville: Hiša groze, Temne sence, The Fifth Wave, If I Stay, Dark Places, Carrie, Kick Ass, Let Me In, Hugo, 500 Days of Summer, Laggies, Clouds of Sils Maria.

Bill Pullman (Brian Plummer) je posnel filme Avtocesta, Dan neodvisnosti, Ko si spal, 1600 Penn, May in the Summer, The Fruit Hunters, The Virginian, Torchwood, Too Big To Fail.

Melissa Leo (Susan Plummer) je za nastop v Boksarju dobila oskarja, zlati globus in nagrado igralskega ceha. Posnela je še filme 21 gramov, Ugrabljeni, Pozaba, Skrivalnice, Padec Olimpa,Trikrat pokopani Melquiades Estrada, Let, Frozen River, Conviction, Welcome to the Rileys, Red State, Seven Days in Utopia. Na televiziji je nastopila v serijah Louie, Mildred Pierce, Tremé, Homicide: Life on the Street.

O režiserju

Antoine Fuqua je režiral filme Padec Olimpa, Brooklyn’s Finest, Sončeve solze, Strelec, Kralj Artur, Dan za trening, The Replacement Killers, Suge Knight, Southpaw.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.