Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Popolna kopija

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Popolna kopija

Bi se poslužili kloniranja svojih najbližjih? Kaj pa, če gre pri prenosu uma kaj narobe? Je klon še vedno ista oseba? Film Popolna kopija prikazuje vprašanje vrnitve mrtvih v življenje ter načenja dileme, ki jih prinaša možnost kloniranja človeških bitij.

Naslov v izvirniku: Replicas
V kinu od: 28.02.2019
Dolžina filma: 128 minut
Država / Letnik: CHN, PRI, USA, GBR/2018
Filmski žanr: Kriminalni film, Misteriozni film, Znanstvena fantastika
Igralci: Keanu Reeves, Alice Eve, Emily Alyn Lind
Režija: Jeffrey Nachmanoff
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

O FILMU
William (Keanu Reeves) je vzoren mož, oče treh otrok in nevroznanstvenik brez zadržkov. Ko v avtomobilski nesreči umre njegova celotna družina, se odloči, da jih bo za vsako ceno pripeljal nazaj v življenje z novim postopkom kloniranja, ki ga že leta razvija. Toda problem je, da kloniranje še nikoli ni delovalo na ljudeh in je tudi prepovedano z zakonom. A William je odločen, da se tokrat ne bo ustavil in da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da obudi svojo ženo in otroke. S tem krši pravila laboratorija, v katerem je zaposlen, se sooči s policijsko grožnjo in poizkuša ogroziti naravne zakone. Če gre med postopkom kaj narobe, so posledice lahko naravnost grozljive…

Kljub mnogim izkušnjam je bila vloga Williama za Keanua Reevesa drugačna od njegovih prejšnjih vlog, predvsem zaradi kompleksnosti lika in travmatičnih dogodkov, ki jih ta doživlja:

»Igram očeta in znanstvenika, ki izgubi svojo družino. Ker smo vsi nekoč že nekoga izgubili, sem se z Williamom lahko povezal, ga razumel. In potem mučna misel: Kako jih lahko pripelješ nazaj? Prav ta misel je tista, zaradi katere je bilo igranje Williama tako zanimivo.« POMEMBNA VPRAŠANJA SODOBNEGA ČASA
“Vprašanja, ki jih načenja film, so danes zelo pomembna. Obstaja veliko filmov in knjig, ki nam sporočajo, naj se ljudje nehajo igrati bogove, ker to niso. S Popolno kopijo nismo želeli obsojati. Gledalci razumemo Williama, da želi od mrtvih obuditi svojo družino. Čeprav vemo, da krši vsa pravila, zanj še vedno navijamo. Kaj pa bi vi storili, če bi bili v njegovi koži? Najbrž bi ravnali enako.

Film je privlačen tudi iz drugih razlogov. V prvi vrsti gre za znastvenofantastični triler, ki gledalca drži v napetosti od začetka do konca. Zgodba prikazuje nemoč posameznika v primerjavi z zlobno korporacijo, je pa tudi družinska drama, ki prikazuje odnos med možem in ženo. Ima tudi humorne vložke, zaradi katerih je ogled filma tudi zabaven,” pove režiser Jeffrey Nachmanoff.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.


Komentarji uporabnikov

dominic66, 05.03.2019

Izreden, a težak film.