Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Polsestra

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Polsestra

Gre za zgodbo o odtujenih polsestrah iz Izole, ki morata zaradi spremenjenih okoliščin živeti skupaj v majhnem najetem stanovanju v Ljubljani.

Naslov v izvirniku: Polsestra
V kinu od: 16.01.2020
Dolžina filma: 105 minut
Država / Letnik: SVN/2019
Filmski žanr: Drama
Igralci: Urša Menart, Liza Marijina, Peter Musevski, Jurij Drevenšek
Režija: Damjan Kozole
Distributer: 2i Film d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Urša Menart, Liza Marijina, Jurij Drevenšek, Peter Musevski, Anja Novak, Damjana Černe, Labina Mitevska, Urška Hlebec in drugi

O FILMU
Gre za zgodbo o odtujenih polsestrah iz Izole, ki morata zaradi spremenjenih okoliščin živeti skupaj v majhnem najetem stanovanju v Ljubljani.

»Film govori o ljudeh, ki si ne znajo pokazati čustva naklonjenosti. Način, na katerega komuniciramo z drugo osebo, vedno izraža naše želje, strahove, frustracije. Kadar to počnemo na aroganten, agresiven način, ponavadi le prikrivamo lastno ranljivost. In ravno zato gre, za dve odtujeni, ranjeni osebi, ki se morata v majhnem stanovanju v Šiški soočiti s svojo preteklostjo in sedanjostjo. Na kratko, to je film o sovraštvu in odpuščanju,« o svojem najnovejšem filmu pravi režiser Damjan Kozole.

sovraštvu in odpuščanju,« o svojem najnovejšem filmu pravi režiser Damjan Kozole. V glavnih vlogah igrata Liza Marijina in Urša Menart, ki je skupaj z režiserjem in Ognjenom Sviličićem tudi soavtorica scenarija. Ostale vloge igrajo Peter Musevski, Jurij Drevenšek, Urška Hlebec, Labina Mitevska in drugi.

Polsestra je svetovno premiero doživela poleti v tekmovalnem programu prestižnega festivala v Karlovih Varih, kjer je Damjan Kozole leta 2016 prejel kristalni globus za režijo za film Nočno življenje. Po odmevni premieri je Polsestra dobila odlične kritike:
»Smešen in zabaven film.« - Screen Daily

»Napetosti polno, a hkrati komično soočenje dveh nergaških sester.« - The Hollywood Reporter

Film že prikazali na številnih mednarodnih filmskih festivalih, na 22. festivalu slovenskega filma v Portorožu pa je Liza Marijina prejela vesno za najboljšo žensko vlogo.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.