Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Polnočno sonce

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Polnočno sonce

Epska romantična drama pripoveduje o 17-letnemu dekletu Katie (Bella Thorne), ki zaradi redke bolezni ne sme biti izpostavljena soncu. Podnevi je v hiši, šele zvečer po temi pa se odpravi proti lokalni železniški postaji, kjer igra kitaro potnikom. Nekega večera se vplete usoda in Katie spozna fanta (Patrick Schwarzenegger), s katerim se spusti v poletno romanco.

Naslov v izvirniku: Midnight Sun
V kinu od: 22.03.2018
Dolžina filma: 91 minut
Država / Letnik: USA/2017
Filmski žanr: Drama, Romantični film
Igralci: Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle, Quinn Shephard
Režija: Scott Speer
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle, Quinn Shephard, Ken Tremblett in drugi

O FILMU
Katie (Bella Thorne) so že v rani mladosti postavili diagnozo redke neozdravljive genetske bolezni z latinskim imenom xeroderma pegmentosum – pigmentne kserodermije. Ker gre za skrajno občutljivost na ultravijolične žarke, mora Katie svoje dneve preživljati v izolaciji pred soncem, saj bi lahko že najmanjša izpostavitev pomenila smrt. Tako razen družbe ovdovelega očeta Jacka (Rob Riggle) in edine prijateljice Morgan (Quinn Shephard) dekle podnevi sama ždi v svoji sobi, kjer na kitari piše pesmi in otožno zre skozi zatemnjeno okno; želi si biti del vsakodnevnega sveta – hrepeni za tistim, kar je za nas nekaj samoumevnega. Od tod leta in leta opazuje Charlieja Reeda (Patrick Schwarzenegger) na njegovi poti v šolo in iz nje – ne da bi se on tega zavedal.

Edini čas, ki se lahko varno odpravi iz zavetja doma, je ponoči; takrat v temi na lokalni železniški postaji igra na kitaro in poje naključnim potnikom. Neke noči Charlie na poti z zabave ob zaključku srednje šole zasliši glasbo, ki prihaja s perona. Zadostuje prvi pogled na Katie, in fant je povsem očaran. Dekle se odloči, da mu ne pove za svojo bolezen, in parček preživi celo poletje pod zvezdnatim nebom in se počasi zaljublja. Pri tem ona najde način, da izrazi svoje sanje, in hkrati Charlieja spodbuja, da izpolni svoje in nadaljuje študij.

Njuna pravljična ljubezen naleti na prepreko, ko Katie po nesreči pozabi, koliko je ura, in jo ujame jutranje sonce. Ker se je bila izpostavila nevarnosti, izve, je njena bolezen napredovala do te mere, da ji ni rešitve. Parčku se čas hitro izteka, zato skušata na polno izkoristiti življenje in ljubezen, ki bo njiju – in vse okoli njiju – spremenila za vedno.

Romantična drama je nastala na podlagi japonskega filma Pesem soncu (v izvirniku Taiyō no Uta) Norihira Koizumija, v katerem je obolelo junakinjo igrala umetnica in pevka Yui (in v njem izvedla nekaj svojih pesmi). »Obožujem pravljice,« pravi Scott Speer (Odpleši svoje sanje 4), ki je ganljivo zgodbo o ljubezni ter izgubljenih in izpolnjenih sanjah v novi inačici režiral po scenariju Erica Kirstena. »Takoj, ko sem prebral scenarij, sem imel občutek, da gre za sodobno in resnično inačico Pepelke in Motovilke. Katie je ujeta v svojo sobi, za posebnimi okni; ne sme ven. Vsakdo od nas se je znašel v tem položaju. Da smo gledali skozi okno in se počutili odrezani od sveta, od drugih – dokler se ni prikazal nekdo, ki nam je odprl to okno.«

Producirali so John Rickard, Zack Schiller in Jen Gatien, izvršni producenti so bili David Boies, James McGough, Alan Ou, Hiroki Shirota in Speer. Igrajo še Ken Tremblett, Suleka Mathew, Tierra Skovbye in Paul McGillion, izza kamer pa so sodelovali še scenograf Eric Fraser, direktor režije Karsten 'Crash' Gopinath, montažerki Michelle Harrison in Tia Nolan ter kostumografinja Jori Woodman. Glasbo je zložil Nathaniel Walcott.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.


Komentarji uporabnikov

, 08.04.2018

ŽALOSTNO