Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Overlord

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Overlord

Film nas vrne v čas druge svetovne vojne - v operacijo Overlord oziroma Dan D, eno največjih pomorsko-zračnih desantnih operacij v zgodovini, invazijo zavezniških sil v Normandijo. Zgodba spremlja več ameriških vojakov, ki so ujeti za sovražnikovo linijo, a med misijo odkrijejo nekaj nepričakovanega - skrivne nacistične eksperimente.

Naslov v izvirniku: Operation: Overlord
V kinu od: 08.11.2018
Dolžina filma: 110 minut
Država / Letnik: USA/2018
Filmski žanr: Grozljivka
Igralci: Wyatt Russell, Jovan Adepo, Ben Tavassoli, Pilou Asbæk, Mathilde Ollivier
Režija: Julius Avery
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Jovan Adepo, Wyatt Russell, Pilou Asbæk, Mathilde Ollivier, John Magaro, Iain de Caestecker in drugi

O FILMU
Na Dan D med drugo svetovno vojno se ameriški padalci spustijo v nacistično okupirano Francijo na misijo, ki je ključnega pomena za uspeh invazije. Njihov cilj je uničiti radijski oddajnik na vrhu cerkve, v stolp pa vojaki skušajo prodreti s pomočjo mlade francoske vaščanke. Kmalu sprevidijo, da se v nacistično okupirani vasi dogaja precej več kot samo navadna vojaška operacija. V skrivnostnem nacističnem laboratoriju pod cerkvijo se vojaki iz oči v oči soočijo s sovražnikom, ki ga svet še ni videl. Znajdejo se v borbi proti nadnaravnim silam, ki so del nacističnega eksperimenta.

»Vse se je pričelo z neverjetnim scenarijem, ki ga je napisal Billy Ray,« razkriva producent J. J. Abrams. »Kar mi je najbolj všeč pri zgodbi, je dejstvo, da je videti kot klasičen film iz druge svetovne vojne, a spremenjen v grozljivko. Gre za zelo edinstveno kombinacijo. Ideja, da sta združena dva žanra, je ustvarila neverjetno močno in zabavno vožnjo,« je še povedal producent.

Skrivnost ustvariti neko ravnotežje pa se po njegovih besedah skriva v karakterjih. Prva polovica filma razkriva značaje posameznih ameriških vojakov, nato pa gledalce počasi prežema grozljivejši žanr, kjer jim ti značaji prirastejo k srcu, še pove producent in ustanovitelj producentske hiše Bad Robot.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.


Komentarji uporabnikov

Nejček, 23.10.2018

Se veselim grozljivke

pinkfranc, 15.11.2018

Podpora žanru

Res je, filma še nisem gledal ... zakaj mu potem dajem 10 zvezdic? Zaradi podpore žanru ZF! Oskarji oz. ta elita ceni samo dramo. Ironično, ker prireditev jim vodi komedija, boxoffice polni ZF. In trailer obeta, film deluje posebno? Če je pa res za kaj, bom pa še videl? Pričakovanj sicer nimam visokih, ker običajno oz. prepogosto večina filmov razočara. Živimo v času, ko je kvantiteta kvaliteta, pa čeprav je slednja bistvo življenja. Upam, da tako zanič oz. ni na šit nivoju filma, kot je bil recimo Pride and Prejudice and Zombies (2016)??? ipd.

Prikaži več Prikaži manj