Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Operacija Mincemeat

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Operacija Mincemeat

Prevara je najmočnejše orožje vojne.

Naslov v izvirniku: Operation Mincemeat
V kinu od: 19.05.2022
Dolžina filma: 128 minut
Država / Letnik: USA/2021
Filmski žanr: Drama, Vojni film
Igralci: Colin Firth, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald, Rufus Wright, Charlotte Hamblin
Režija: John Madden

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

Piše se leto 1943. Zavezniki so odločeni zaustaviti Hitlerjev nadzor nad okupirano Evropo, zato načrtujejo popoln napad na Sicilijo. Pri tem pa se soočijo z nemogočim izzivom – kako zaščititi masovno invazijo pred potencialnim pokolom.

Dva izjemna obveščevalna častnika, Ewen Montagu (Colin Firth) in Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), sta tako edino upanje, da si domislita najbolj neverjetno dezinformativno strategijo v vojni, ki je osredotočena na na najmanj verjetnega tajnega agenta: mrtveca.

Operacija Mincemeat je izjemna vendar resnična zgodba o ideji, ki je želela spremeniti potek vojne, kljubovati logiki, tvegati nešteto življenj in preizkušati živce svojih ustvarjalcev do meje razuma.

Operacija Mincemeat, najnovejši film režiserja Johna Maddena, pripoveduje resnično zgodbo, ki je veliko bolj čudna od fikcije. Ta resnični dogodek se je izkazal za ključno prelomnico v drugi svetovni vojni in lahko se reče, da je bistveno spremenil prihodnost Evrope.

Ben Macintyre, avtor knjižne uspešnice, po kateri je posnet film, pojasnjuje, zakaj je bila ta komaj verodostojna operacija ključni trenutek v svetovnem konfliktu. ''Operacija Mincemeat je bila verjetno najuspešnejša vojaška operacija prevare, ki so jo kadarkoli izvedli. Prevaranti so morali Nemce prepričati, da je črno belo in belo črno, to pa so storili na najbolj nenavaden način. Še dandanes se sliši, kot da celotna stvar izvira iz fikcije in točno iz fikcije je nastala; ter pristala v realnosti.''

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.