Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Obuti maček: Zadnja želja

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Obuti maček: Zadnja želja

Na misiji za vsemi devetimi življenji.

Naslov v izvirniku: Puss in Boots: The Last Wish
V kinu od: 08.12.2022
Dolžina filma: 97 minut
Država / Letnik: USA/2022
Filmski žanr: Animirani film, Komedija, Pustolovski film
Režija: Joel Crawford, Januel Mercado
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Sinhronizirano
  • Digital 2D
  • Digital 3D

Podroben opis

Letošnjo jesen se v kinematografe vrača vsem najljubši, ljubeči, romantičen in neustrašen maček v novi animirani pustolovščini Obuti maček: Zadnja želja. Ko Obuti maček ugotovi, da je zapravil osem življenj, se bo odpravil na epsko popotovanje, da si povrne vseh devet življenj.

Dolgo pričakovano nadaljevanje uspešnice Obuti maček iz leta 2011, ki je bila nominirana za oskarja, je režiral Joel Crawford, produciral pa Mark Swift, kreativna ekipa, ki stoji za uspešnico DreamWorks Animation Krudovi: Nova doba. Izvršni producent filma je ustanovitelj in izvršni direktor Illumination Chris Meledandri.

Svoja glasova sta glavnima likoma znova posodila nominiranca za oskarja Antonio Banderas in Salma Hayek, pridružijo pa se jima še Olivia Colman, Harvey Guillén, Samson Kayo, Wagner Moura, Anthony Mendez, John Mulaney, Florence Pugh, Da’Vine Joy Randolph, Ray Winstone in drugi.

O FILMU: Po več kot desetletju DreamWorks Animation predstavlja novo pustolovščino v filmih o Shreku, ko drzni razbojnik Obuti maček odkrije, da je sta njegova strast do nevarnosti in neupoštevanje varnosti terjali svoj davek. Zapravil je namreč osem od svojih devetih življenj, pri tem pa pozabil šteti. Da dobi vsa svoja življenja nazaj, se bo odpravil na svojo največjo misijo doslej.

Svoj glas je razvpitemu mačku, ki se poda na epsko popotovanje v Črni gozd, da bi našel mistično zvezdo želja in si povrnil vsa izgubljena življenja, znova posodil nominiranec za oskarja Antonio Banderas. A ker mu je ostalo le eno življenje, bo moral postati ponižen in prositi za pomoč svojo nekdanjo partnerko in sovražnico – očarljivo Mici Šapko, ki ji je svoj glas znova posodila nominiranka za oskarja Salma Hayek.

Pri iskanju pa bo Obutemu mačku in Mici Šapko pomagal – proti njuni boljši presoji – klepetav in neizmerno vesel kužek Perrito (Harvey Guillén, slov. Gašper Markun). Skupaj pa bo moral biti naš trio junakov korak pred Zlatolasko (nominiranka za oskarja Florence Pugh), zločinsko družino Trije medvedi, “Velikim” Jackom Hornerjem (John Mulaney) in grozljivim lovcem na glave, Velikim hudobnim volkom (Wagner Moura).

Lik Obutega mačka se je prvič pojavil leta 2004 v filmu Shrek 2, ki je bil nominiran za dva oskarja, in je takoj postal globalna senzacija. Obuti maček se je nato pojavil še v dveh nadaljevanjih Shreka in v svojem filmu, pa tudi v več videospotih DreamWorks Animation in televizijskih serijah. Filmi Shrek in Obuti maček so skupaj zaslužili več kot 3,5 milijarde dolarjev po vsem svetu.

SLOVENSKA SINHRONIZACIJA:
Sinhronizacija: STUDIO RITEM, Režija: Jernej Kuntner, Režija pesmi: Vojko Sfiligoj, Prevod: Miroslava Berginc

GLASOVI:
OBUTI MAČEK - Sebastian Cavazza
MICI ŠAPKO - Alenka Tetičković
PERRITO - Gašper Markun
JACK HORNER - Jernej Kuntner
ZLATOLASKA - Saša Pavlin Stošić
MEDVEDEK - Uroš Steklasa
(MAMA) MEDVEDKA - Maja Končar
VOLK - Uroš Smolej
(OČE) MEDVED - Primož Pirnat
DOKTOR / VETERINAR - Marjan Bunič
JO, JAN - Lucija Grm
VEST - Jožef Ropoša
GUVERNER - Damjan Trbovc
MAMA LUNA - Damjana Novak Golavšek


DRUGI GLASOVI
Anja Strajnar, Sandra Klemm, Saša Lešnjek, Srđan Milovanović, Ambrož Kvartič, Uroš Buh, Andrej Kušar, Aleksander Artem Vrabec, Vesna Nika Trdin, Štefan Kušar, Sergej Milovanović, Marko Kvar, Vanja Iva Kretič, Manca Kepic

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.