Pet mladih mutantov, proti svoji volji zaprtih v tajni ustanovi, začenja odkrivati svoje sposobnosti ter se skuša osvoboditi svojih preteklih grehov in se rešiti." /> Pet mladih mutantov, proti svoji volji zaprtih v tajni ustanovi, začenja odkrivati svoje sposobnosti ter se skuša osvoboditi svojih preteklih grehov in se rešiti." />

Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Novi mutanti

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Novi mutanti

"Vsak nosi svoje demone."
Pet mladih mutantov, proti svoji volji zaprtih v tajni ustanovi, začenja odkrivati svoje sposobnosti ter se skuša osvoboditi svojih preteklih grehov in se rešiti.

Naslov v izvirniku: The New Mutants
V kinu od: 24.09.2020
Dolžina filma: 94 minut
Država / Letnik: USA/2018
Filmski žanr: Akcijski film, Pustolovski film
Igralci: Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Henry Zaga
Režija: Josh Boone
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Alice Braga, Charlie Heaton, Blu Hunt, Henry Zaga

Za vse, ki pogrešate franšizo Možje X, prihaja popolnoma nova generacija mutanov, Novi mutanti. Pet posebnih najstnikov, proti svoji volji zaprtih v tajni ustanovi, začenja odkrivati svoje sposobnosti ter se skuša osvoboditi svojih preteklih grehov in se rešiti na prostost.

O FILMU
Film pripoveduje zgodbo petih mladih protagonistov, ki so v bistvu ranljivi zmedeni mladostniki, ki se do konca filma razvijejo v Nove mutante. A pot do tja je grozljiva in vse prej kot lahka in predvsem nabita z emocijami. Bistvo filma Novi mutanti je sodobno mladostniško sprejemanje preteklosti in spopadanje s prihodnostjo, vse to z bremenom supermoči, ki jih vsak od petih mutantov poseduje. Vsi glavni junaki, pet mutantov, imajo supermoči, a vsakič, ko jih uporabijo, se hkrati naučijo tudi veliko o sebi.

Rahne (Maisie Williams), Illyana (Anya Taylor-Joy), Sam (Charlie Heaton) in Roberto (Henry Zaga) so zaprti v osamljeni bolnici zaradi psihiatričnega opazovanja. Dr. Cecilia Reyes (Alice Braga), ki je zadolžena za mlade mutante, verjame, da so nevarni tako sebi, kot svoji okolici, in jih skrbno opazuje ter jih uči, kako se spopasti z novimi mutantskimi sposobnostmi. Ko se jim pridruži Dani (Blu Hunt), se začnejo dogajati skrivnostni preobrati. Paciente začnejo nenadoma obsedati halucinacije in spomini iz preteklosti, napadajo jih lastni demoni, ter demonski grozljiv medved, ki se iz stripa odlično, a izjemno strašljivo preslika na velika platna. V tem momentu se na preizkušnji znajde tako njihovo zavezništvo, kot mutantske sposobnosti celo vse do te mere, da ne vedo, ali bodo preživeli.

Igralska zasedba ne razočara. Izstopajoča je predvsem nominiranka za nagrado Emmy, Maisie Williams iz zveneče serije Igra prestolov, ki v Novih mutantih odlično zaigra karakter Rahne, ki iz mlade verne punčke mutira v besno volkuljo.
Anya Taylor-Joy, ki je postala prepoznavna z vlogami v uspešnicah Čarovnica, Razcepljen in Stekleni, je Illyana, pacientka z najdaljšim bivanjem v bolnici in ki se vseskozi premika po meji med dobrim in zlim. Ima sposobnost teleportiranja.
Od moških vlog lahko izpostavimo Charlieja Heatona, ki je poznan po vlogi Jonathana Byersa v Netflixovi seriji Stranger Things, v Novih mutantih igra Sama, fanta z zelo temno preteklostjo, ki ima sposobnost, da se premika po zraku z izjemno hitrostjo.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.