Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Nesrečniki

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Nesrečniki

Kriminalna drama, ki je bila navdihnjena z nemiri, ki so leta 2005 pretresali Francijo. Režiser filma Ladj Ly, ki je napisal tudi scenarij, namreč predstavlja zgodbo, ki v celoti izhaja iz njegovega življenja v soseski, kjer je odraščal.

Naslov v izvirniku: Les Misérables
V kinu od: 06.02.2020
Dolžina filma: 104 minut
Država / Letnik: FRA/2019
Filmski žanr: Drama
Igralci: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Issa Perica, Al-Hassan Ly
Režija: Ladj Ly
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Issa Perica, Al-Hassan Ly, Steve Tientcheu, Almamy Kanoute, Nizar Ben Fatma, Raymond Lopez, Luciano Lopez, Jaihson Lopez, Jeanne Balibar, Omar Soumare, Sana Joachaim, Lucas Omiri in drugi

Kriminalna drama prikazuje zgodbo policista Stéphana, ki se pridruži kriminalistični enoti v pariškem predmestju Montfermeil in hitro odkrije napetosti med lokalnimi tolpami. Njegova nova kolega Chris in Gwada lokalno sceno dobro poznata in jo obvladujeta na svojstven način. Ko pa se jim pri neki intervenciji grdo zalomi, dogodek posname dron in policiste zajame panika … Film je navdihnjen z nemiri, ki so leta 2005 pretresali Francijo. Nesrečniki so prejeli nagrado žirije v Cannesu in so nominirani za oskarja za najboljši tujejezični film.

O FILMU
Policist Stéphane Ruiz (Damien Bonnard) se pridruži kriminalistični enoti v pariškem predmestju Montfermeil. Skupaj s svojima kolegoma Chrisom (Alexis Manenti) in Gwadom (Djebril Zonga) - oba izkušena člana ekipe - hitro odkrije napetosti med lokalnimi tolpami. Ko se trojici med aretacijo nekaj zalomi, dron posname dogodek in ogrozi policiste, da se bo razkrila resničnost vsakdanjega življenja.

ZANIMIVOSTI:
• Nesrečniki so prvi celovečerec režiserja Ladja Lyja, ki so nastali po njegovem istoimenskem kratkem filmu iz leta 2017, ki je bil nominiran za cezarja (francoski oskar).
• Kriminalna drama Nesrečniki je prejela več nagrad (žirij, občinstva, kritikov, itd…), med njimi nagrado žirije v Cannesu in je nominirana za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.
• Zgodba je postavljena v sosesko, kjer je francoski pisatelj Victor Hugo postavil svoj slavni roman Les Misérables.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.