Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Naprej

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Naprej

Sinhronizirano.
NAPREJ obljublja čarobno popotovanje v fantazijski svet škratov, zmajev, morskih deklic, samorogov, palčkov in drugih mističnih bitij.

Naslov v izvirniku: Onward
V kinu od: 05.03.2020
Dolžina filma: 103 minut
Država / Letnik: USA/2020
Filmski žanr: Animirani film, Komedija, Pustolovski film
Igralci: Miha Rodman, Rok Kunaver, Mojca Funkl, Primož Pirnat, Damjana Černe
Režija: Dan Scanlon
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Sinhronizirano
  • Digital 2D
  • Digital 3D

Podroben opis

Sinhronizirano.
Glasovi:
Tian Lahkonog (Ian Lightfoot)... MIHA RODMAN
Marlin Lahkonog (Barley Lightfoot)... ROK KUNAVER
Lora Lahkonog (Laurel Lightfoot)... MOJCA FUNKL
Mantikora (The Manticore)... DAMJANA ČERNE
Ponc Konjač (Colt Bronco)... PRIMOŽ PIRNAT
Vili Lahkonog (oči) (Wilden Lightfoot (Dad))... MATIC LUKŠIČ
Policistka Specter... MARIŠA JAGODIČ
Policistka Gore... KARIN KOMLJANEC
Dewdrop (vodja Drznih škratov) (Dewdrop (Pixie Dusters Leader)... MAŠA TISELJ
Grecklin (lastnica zastavljalnice)... ALENKA TETIČKOVIČ
Gaxton (prijatelj s faksa)... JERNEJ KUNTNER
Policist Avel... ANDREI LENART ČERNILOGAR
Gradbeni delavec Fennwick... ŽIGA BUNIČ
Sinhronizacija: Studio Ritem
Režija dialoga: Uroš Buh
Prevod dialoga: Petra Fleischman
Režija pesmi: Uroš Buh
Prevod in priredba pesmi: Petra Fleischman

O FILMU
Glavna junaka Tian in Marlin in ostali prebivalci iz pravljične vasice, ki so nekoč živeli kot v pravljici, so izgubili svojo čarobnost. Namesto čarovnije uporabljajo mobilne telefone, kosilnice in avtomobile, zato se najstniška brata škrata Tian in Marlin Lahkonog odpravita na popotovanje, da bi odkrila, če je kje na svetu še ostalo kaj čarobnosti, s pomočjo katere bi lahko dan preživela s svojim očetom, ki je umrl, ko sta bila še čisto majhna.

Sinhroniziran animiran film NAPREJ je režiral Dan Scanlon, producentka pa je Kori Rae, ki sta bila oba tudi del ekipe, ki je ustvarila uspešnico Pošasti z univerze.
“Zgodba je navdihnjena iz mojega odnosa z bratom in najine povezave z očetom, ki je umrl, ko sem bil star približno eno leto,” pravi režiser Dan Scanlon. “Zame je bil on vedno neka skrvnost. Družinski član nam je poslal posnetek na kaseti, na kateri je oče rekel le dve besedi: “zdravo” in “zbogom”. Toda za mojega brata in zame je bilo to preprosto čarobno.”

Režiser Dan Scanlon je dobil idejo za fantazijski animiran film Naprej in začel se je razvoj 22tega animiranega filma v Pixar Studiu. “Najprej smo začeli z razvojem karakterjev”, pravi Scanlon. “Želeli smo povedati zgodbo o dveh bratih. Vedeli smo, da bo en sramežljiv in neroden in želeli smo mu dati brata, ki je popolnoma naspreotne osebnosti – nekoga, ki ima namen naučiti ga o življenju – ampak verjetno o njem niti sam ne ve dosti.”

Zgodba nam predstavi Tiana, vilina, ki je izgubil očeta, še preden se je rodil. Negotov in introvertiran, želi biti Tian samozavesten in močan – in prepričan je, da bi bil oboje, če bi odraščal s svojim očetom. “Je malo sramežljiv in neroden,” pravi Scanlon. “In združili smo ga z divjim in kaotičnim starejšim bratom Marlinom, ki Tianu nenehno povzroča težave. Marlin želi svojega mlajšega brata naučiti življenja, toda Tian ni ravno prepričan, da Marlin ve, o čem govori.”

Tian, vneti ustvarjalec vseh mogočih seznamov, si za svoj 16. rojstni dan želi, da bi bil bolj kot kdajkoli prej boljši, bolj odločen, torej bolj podoben očetu. Ko njegova mama fantoma podari darilo, ki jima ga je zapustil pokojni oče, Tian v tem vidi priložnost, da končno stori tisto, o čemer je vedno sanjal: samo enkrat dobiti očetovo vodenje, ki ga potrebuje. »Oče je obema sinovoma pustil pismo skupaj s skrivnostnim urokom, potrebnimi pripomočki in posebnim draguljem, ki lahko omogoči en dan z njim,« pravi Scanlon. »Ko je oče zbolel, je hotel najti način, da bi lahko videl, kako sinova odraščata.«

Tianov brat, Marlin, je takoj za akcijo, saj je že dolgo ljubitelj zgodovine svojega ljudstva in možnosti magije. Toda urok ne gre po načrtih in fanta uničita dragulj, preden je postopek končan. Pričarata samo očetove noge, ki so zelo žive in imata samo 24ur časa, da najdeta drug dragulj in poskušata pričarati celotnega očeta, preden za vedno izgine.

Brata pokličeta Marlinov kombi, ki mu je dal ime Gvinevera, in se lotita iskanja dragulja in tako se podata na potovanje, ki je hrati preizkušnja za njuno razmerje. Marlin je vse svoje življenje preučeval, kako delujejo misije, toda Tian je tisti, ki je sposoben čarati. Zato se zavedata, da potrebujeta en drugega.

Slovensko sinhronizacijo je ponovno odlično opravil Studio Ritem, pod režijo Uroša Buha, v glavnih vlogah pa so glasove posodili: Miha Rodman kot Tian Lahkonog, Rok Kunaver kot njegov starejši brat Marlin, Mojca Funkl je njuna mama Lora, Damjana Černe je Mantikora, Primož Pirnat je Ponc Konjač, Matic Lukšič je oče Vili, Mariša Jagodič je policistka Spekter, Karin Komljanec pa policistka Gore, Maša Tiselj je glas Dewdrop, Alenka Tetičkovič pa Grecklin, Jernej Kuntner je Gaxton, Andrei Lenart Černilogar je policist Avel.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.