Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Meja

Meja

Brezplačna projekcija. Film se bo predvajal v okviru Filmskega tedna Evrope, ki bo 22. maja ob 18.00 v Kranju.

Nordijski noir iranskega režiserja Alija Abbasija nam z izdatnim čudaškim humorjem dokazuje, da tudi največji izobčenci na koncu najdejo svojo sorodno dušo. Carinsko policistko Tino vsi poznajo po njeni izredni sposobnosti zaznavanja vonja; zavoha celo občutek krivde pri mimoidočih. Nekega dne mimo nje prikoraka sumljivi Vore in ji razkrije novo resnico o sebi. Morala bo izbrati: ali bo še naprej živela v laži ali pa bo sprejela njegova grozljiva razkritja.

Naslov v izvirniku: Gräns
V kinu od: 22.05.2019
Dolžina filma: 110 minut
Država / Letnik: DNK, SWE/2018
Filmski žanr: Drama, Fantazijski film
Igralci: Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson, Ann Petrén, Sten Ljunggren
Režija: Ali Abbasi
Distributer: Fivia d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

Brezplačna projekcija. Film se bo predvajal v okviru Filmskega tedna Evrope, ki bo 22. maja ob 18.00 v Kranju.

Carinsko policistko Tino vsi poznajo po njeni izredni sposobnosti zaznavanja vonja. Njen čut je tako razvit, da lahko zavoha celo občutek krivde pri mimoidočih, ki poskušajo čez mejo pretihotapiti še tako majhen prepovedani predmet. Nekega dne pa mimo nje prikoraka sumljivi Vore, ki njene sposobnosti nenadoma postavi pod velik vprašaj. Tina čuti, da Vore nekaj skriva, ampak ne zna ugotoviti, kaj. Še huje, zdi se ji, da jo moški nekako nenavadno privlači. Ko Tina postopoma razvije vez z Vorejem in pri tem spoznava njegovo resnično identiteto, začne odkrivati tudi novo resnico o sebi. Zdaj mora izbrati: ali bo še naprej živela v laži ali pa bo sprejela Vorejeva grozljiva razkritja.

"Filmi so edinstveni v tem, da so zrcala, ki lahko z varljivo natančnostjo posnemajo človeško življenje. Ljudi vidim kot visoko razvite živali, zanimajo me dogodki, ko naši živalski instinkti pridejo v nesoglasje z družbenim ustrojem. Ko se začne krhka plast civilizacije, v kateri živimo, krhati in so protagonisti primorani v skrajnosti. Ne samo zato ker so skrajnosti zanimive. Zanima me njihov odziv. Zahtevnost tega dejstva je njegova lepota, ne žalost." (Ali Abbasi)

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.