Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Mavka: Zaščitnica gozda

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Mavka: Zaščitnica gozda

Mavka, duša gozda, se sooči z nemogočo izbiro med ljubeznijo in svojo dožnostjo zaščitnice gozda, ko se zaljubi v človeka – nadarjenega mladega glasbenika Lucasa.

Naslov v izvirniku: Mavka. Lisova pisnya
V kinu od: 09.11.2023
Dolžina filma: 99 minut
Država / Letnik: UKR/2022
Filmski žanr: Animirani film, Družinski film, Fantazijski film
Režija: Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Sinhronizirano
  • Digital 2D

Podroben opis

Prostrani gozdovi že od nekdaj nosijo nešteto skrivnosti in ugank. So dom čudovitim mitološkim bitjem, ki prebivajo med starodavnimi drevesi in zvesto varujejo svoje kraljestvo. Med njimi je tudi Mavka – duša gozda in njegova novoizbrana zaščitnica. Njeno primarno poslanstvo je zaščiti gozd in njegovo nedotakljivo »Srce« pred kakršnokoli agresijo ali vdori, predvsem s strani ljudi.

Lucas je skromen vaški fant, ki obožuje glasbo, svoj talent pa izkazuje v igranju lesene piščali. Sanja, da bi svoje življenje lahko posvetil tej svoji strasti. Njegova glasba zares pomaga doseči nekaj izjemnega – zaradi nje se z Mavko srečata in zaljubita. Njuna zveza se že od samega začetka sooča s strahovitimi težavami, a ovire postaneho še večje, ko se pojavi pohlepna Kylina, ki trdi, da je dedinja stare žage na robu gozda, vaščanom pa obljublja bogastvo industrijskega napredka, kakršnega je že ustvarila v drugih deželah. Vendar pa njene obljube služijo zgolj kot fasada za prikrivanje njenega resničnega namena – priti do »Srca« gozda, s pomočjo katerega bi za vedno ostala mlada in lepa. Ključ do njega pa je seveda Mavka, ki je zaradi svojih novih čustev do Lucasa že tako zelo ranljiva. Da bi prišla do Mavke, Kylina uporabi Lucasa kot svoje orožje, med vaščane pa zažene jezo in strah.

Bo Mavki uspelo rešiti gozd? Bo Lucasova glasba lahko ustvarila čudeže in rešila ljubezen? Se bosta sva svetova lahko združila proti zlu?

V glavnih vlogi MAVKE je ŽIVA MEDVED, v vlogi LUKE pa Uroš Bitenc. Pesmi Mavke je odpela Neža Drobnič Bogataj (pevka skupine Belin), pesmi LUKE pa je odpel Mirko Medved.

Ostale vloge:
KILINA - Gaja Filač
OLI - Sašo Prešeren
ARLO - Rok Kosec
FROL - Mirko Medved
ONDINA - Manca Kepic
STRIC - Aleksander Golja
PRIPOVEDOVALKA - Tina Ogrin

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.