Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Mame na večerji

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Mame na večerji

Štiri mame pripravljajo noro zabavo, na kateri ne smete manjkati! Sploh če ste mama.

Naslov v izvirniku: Fun Mom Dinner
V kinu od: 05.10.2017
Dolžina filma: 82 minut
Država / Letnik: USA/2017
Filmski žanr: Komedija
Igralci: Toni Collette, Molly Shannon, Bridget Everett, Katie Aselton
Režija: Alethea Jones
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Toni Collette, Molly Shannon, Katie Aselton, Bridget Everett, Adam Scott, Adam Levine, Rob Huebel in drugi

O FILMU
Čisto prav je, da si mame včasih privoščijo nekaj trenutkov zase. Lahko tudi ob ogledu filma, ki govori prav o tem. Eden takšnih v slovenske kinematografe prihaja kmalu po tem, ko se bo umiril počitniški utrip, in se bo začelo novo šolsko leto, ki tako staršem kot otrokom prinaša nove obveznosti. MAME NA VEČERJI je zabavna komedija o štirih mamah, ki se sprva med sabo sploh ne poznajo – druži jih zgolj dejstvo, da njihovi otroci obiskujejo isti vrtec. Preobremenjene z gospodinjskimi opravili, vzgojnimi dilemami, distanciranimi moškimi in vsakdanjimi obveznostmi sklenejo, da zvečer otroke zaupajo njihovim (zaradi tega precej nejevoljnim) očetom in si privoščijo solo večerjo. Načrt je preprost - vino, opravljanje, sproščen klepet v krogu sotrpink. In dejstvo, da ti en večer ni treba skrbeti, kaj boš za večerjo postavila na mizo, in kako boš otroke prepričala, da naj grejo končno spat.

V razposajeni druščini se znajdejo sveže ločena Jamie (Molly Shannon), super mama Melanie (Bridget Everett), do konca izčrpana Emily (Katie Aselton) in outsiderka Kate (Toni Collette). Večer se ne začne najbolj obetavno, vendar vino, karaoke in postavni natakar (Adam Levine), kmalu naredijo svoje. Mame čaka noč, ki je ne bodo kar tako pozabile - in to kljub vsem substancam, ki so jih použile.

ZANIMIVOSTI:
*Tri igralke od štirih so mame tudi v resničnem življenju – vsaka ima po dva otroka, medtem ko Bridget Everett, ki igra super mamo, svojih otrok nima.
*Igralka, pevka in komičarka Bridget Everett ima zato tudi več časa: poleg stand up nastopov, po katerih je v New Yorku zelo znana, je tudi kabaret pevka, ki ima po vrhu še svoj bend.
*Režiserka Alethea Jones se je v komediji veliko igrala z barvami. V začetku filma, ko je dogajanje še bolj umirjeno, so v prvem planu pastelni odtenki, proti koncu filma, ko je žur na višku, pa pridejo v ospredje močnejše barve.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.