Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

 • Cineplexx Celje
 • Cineplexx Koper
 • Cineplexx Kranj
 • Cineplexx Ljubljana Rudnik
 • Cineplexx Maribor
 • Cineplexx Murska Sobota
 • Cineplexx Novo mesto

Levji kralj

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Levji kralj

Sinhronizirano..
Najbolj znana, srčna in večna zgodba, ki smo jo v animirani verziji gledali leta 1994, bo oživela na velikih platnih. Julija 2019 bo režiser Jon Favreau na velika platna pripeljal ikonične karakterje, ki jih občinstvo že dolgo nosi v srcih. Ampak tokrat na čisto nov način.

Naslov v izvirniku: The Lion King
V kinu od: 18.07.2019
Dolžina filma: 117 minut
Država / Letnik: USA/2019
Filmski žanr: Animirani film, Pustolovski film, Družinski film
Igralci: Donald Glover, Chiwetel Ejiofor, Seth Rogen
Režija: Jon Favreau
Distributer: 2i Film d.o.o.

Tehnologija

 • Sinhronizirano
 • Izvirna verzija
 • Digital 3D
 • Digital 2D

Podroben opis

Sinhronizirano..

O FILMU
Zgodba se v trailerju začne točno tako, kot smo je vajeni iz animiranega filma iz leta 1994, v osrčju afriške savane, kjer se rodi bodoči kralj. Simba idealizira očeta, kralja Mufaso, in si k srcu jemlje svojo kraljevo usodo. Ampak v živalskem kraljestvu ne slavijo vsi prihod novega mladiča tako veselo. Scar, Mufasov brat ima svoje načrte. Začne se borba za prestol, z že znanim izdajstvom, dramo in strašno tragedijo. S pomočjo prijateljev mora Simba hitro odrasti in si priboriti tisto, kar mu pripada.

Režiserjeva želja je bila dobiti nabor talentiranih in zelo skrbno izbranih igralcev ter pevcev na eni strani, ter izjemno talentirano in večkrat nagrajeno ekipo ustvarjalcev, da bi veličastno oživeli večno klasiko.

Tako bomo v originalni verziji s podnapisi lahko občudovai naslednje glasove: Simba, bodoči kralj bo Donald Glover, Beyonce Knowles-Carter bo Nala, prijateljica Simbe in njegova ljubezen. Simbovemu ljubečemu in modremu očetu, Mufasi, bo glas posodil James Earl Jones, Simbov zloben stric Scar je Chiwetel Ejiofor, Simbova mama, Sarabi pa Alfre Woodard. Mladega Simbo, ki komaj čaka, da bo kralj bo z glasom oživel JD McCrary ter Shahadi Wright Joseph bo mlada Nala. To je samo nekaj glavnih imen, ki bodo nastopili v originalni verziji.

Slovensko sinhronizacijo bo prevzel odličen Studio Ritem, kjer se že snuje nabor sinhronizacijske ekipe, da bo ta veličasten film oživel tudi v slovenskem jeziku.

Levjega kralja so zaupali pod režisersko taktirko Jona Favreauja („The Jungle Book“, „Iron Man“), producenti so: Favreau, Jeffrey Silver, Karen Gilchrist. Scenarij je napisal Jeff Nathanson, po scenariju iz leta 1994, ki so ga napisali Irene Mecchi, Jonathan Roberts in Linda Woolverton. Potrebno je bilo dobiti popolno in najbolj nadarjeno ekipo filmskih ustvarjalcev iz vseh področij, da so uspeli ponovno oživeti najbolj znan animiran film vseh časov v vsej svoji veličini in mu podariti še večji pomen. Nagrajena ekipa ustvarjalcev je zadela z ustvarjanjem afriške savane in njenih živali tako, da skoraj verjamemo, da so čisto resnične, za kar je poskrbel nadzornik za posebne efekte, Rob Legato, ki je podpisan pod virtualno produkcijo Avatarja, dobil oskarja za „The Jungle Book“, „Hugo“ in „Titanic“ in bil nominiraan za oskarja za film „Apollo 13“. Z oskarjem nagrajen nadzornik za animacijo, Andrew R. Jones, Adam Valdez, Caleb Deschanel, James Chinlund, Mark Livolsi. In mnogi drugi.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.