Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Last Christmas

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Last Christmas

Kate (Emilia Clarke) v trgovini z božičnimi okraski dela kot prodajalka, svojo službo pa, medtem ko mora biti oblečena v palčico in zvončkljati s škornji, sovraži. Njeno življenje je polno slabih odločitev, hodi na avdicije, za njo je več neuspešnih zmenkov in prav nič ji ne gre po maslu. Ko v njeno življenje vstopi Tom (Henry Golding), se ji življenje obrne na glavo...

Naslov v izvirniku: Last Christmas
V kinu od: 28.11.2019
Dolžina filma: 103 minut
Država / Letnik: USA, GBR/2019
Filmski žanr: Romantični film
Igralci: Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson, Michelle Yeoh, Patti LuPone
Režija: Paul Feig
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh, Emma Thompson in drugi

O FILMU
Kate (Emilia Clarke) je mlada ženska, ki živi v Londonu, je malce zmedena, izgubljena in nima obstanka. Želi si uspeti kot pevka, hodi na številne avdicije in dela v trgovini z božičnimi okraski. Njeno življenje je polno slabih odločitev, za njo je več neuspešnih zmenkov in prav nič ji ne gre po maslu. Ko v njeno življenje vstopi Tom (Henry Golding), ki je njeno čisto nasprotje, se ji življenje obrne na glavo in zdi se preveč dober, da bi bil resničen. In ko se London pripravlja na enega najčudovitejših praznikov v letu – božič, se zdi, da jima bližina ni usojena. A včasih je treba prisluhniti srcu in treba je imeti upanje.

O PRODUKCIJI
Producent David Livingstone je pred približno desetimi leti razvijal idejo o romantični komediji, ki temelji na skladbi Last Christmas pevca Georgea Michaela. Želel si je ustvariti blagovno znamko, ki bi mu dala priložnost, da ustvari nekaj, kar ima večen šarm in bi bila božična komedija. Filmskemu ustvarjalcu se je zdelo, da je največja praznična znamka, ki si jo je lahko zamislil, skladba Last Christmas skupine Wham! "Vsako leto se ponavlja, predvaja se na vsaki radijski postaji, znova in znova. Mislil sem, da bi bilo čudovito to spremeniti v film," pravi Livingstone.

Producent je idejo predstavil slavnemu tekstopiscu in izvajalcu Georgu Michaelu, ki ga je projekt zanimal. A pogoj je bil, da se v njegovo izvedbo vključi tudi multitalentirano oskarjevko Emmo Thompson. Slednja je šla polna idej do pevca Michaela, sestanek je bil uspešen in projekt je dobil zeleno luč. S soprogom Gregom Wiseom sta pričela razvijati zgodbo, ki pa je bila precej težka, saj sta jo skušala povedati nazaj. Prvi osnutek sta zaupala umetnici Bryony Kimmings. »Šla sem do Michaela in sva se o tem pogovarjala, pri njem sem preživela čudovito popoldne, to je bilo najmanj dve leti pred njegovo smrtjo,« je povedala Thompsonova. »Bil je zelo prijazen, ideja o zgodbi mu je bila všeč, kot tudi elementi, ki so bili družbeno zavestni, saj je bil sam v to vedno zelo vpleten. Pomislila sem, da mi bo v veliko veselje sodelovati z njim in biti del tega,« je še povedala Thompsonova.

Med pisanjem scenarija pa je pevec na božični dan leta 2016 umrl. Ustvarjalna ekipa je bila v dvomih, da bi zgodba sploh kdaj lahko zaživela. »George je zgodbo poznal, vendar scenarija ni mogel prebrati,« je povedal Livingstone. »Zdelo se je, da imamo nekaj čarobnega, a nismo vedeli, kako naprej. Dokler ni nekega dne Greg, Emmin soprog, naletel na Davida Austina, Georgovega prijatelja in menedžerja. David je ponovno oživel projekt. Sestala sva se z Emmo, David nama je zaigral nekaj Georgevih skladb, ki jih še nihče ni slišal. Bilo je neverjetno vznemirljivo, vsem nam je dalo zagon. Imeli smo odličen scenarij in je nekaj, kar ga bo častilo,« je še povedal.

Thompsonova in Livingstone sta potrebovala le še režiserja. Kontaktirala sta Paula Feiga, ki je bil navdušen in rekel, da je treba film posneti še isto leto.

O GLAVNIH LIKIH
Potem ko je Emilia Clarke končala snemanje serije Igra prestolov, so jo producenti takoj želeli za glavno vlogo v romantični komediji Last Christmas. Emilia je vsestranska igralka, ki širi svoj repertoar - od snemanja serij in filmov do gledališke igre na Broadwayu. Režiser Feig je bil nad njo navdušen, vsak dan snemanja ga je preprosto navduševala s svojo profesionalnostjo, humorjem, lepoto in si za glavno vlogo ni predstavljal nobene druge igralke. “Ima čist in prelep glas, in zabavno je bilo videti, kako ga raziskuje. Ne gre za to, da postane pop pevka, temveč da dobi nazaj tisto, kar jo je resnično osrečevalo,” je še dodal režiser Feig.

»Emma je to zgodbo napisala s posebno skrbnostjo in resnico,« pa svoj lik in zgodbo opiše Emilia. »Razume človeško kompleksnost, zgodba slavi negotovost, strašljive trenutke in lepoto biti človek. Film je ljubezensko pismo za vse tiste, ki so se kadarkoli v življenju počutili zmedene ali izgubljene. Podaja sporočilo, polno upanja, da je v redu, če se tako počutiš in da boš kmalu spoznal sebe,« še pravi Clarkova. »Imamo neverjetno srečo, da imamo v filmu nekaj glasbe Georgea Michaela,« še pravi igralka. »Neverjetno je in zame je bilo zabavno. Nikoli ne bi pomislila, da bom snemala film, v katerem bom pela in hkrati bila komična, zato so to zame sanje."

»Henry je Tom,« pa pravi režiser Feig, ko je znova sodeloval s Henryjem Goldingom (pred tem pri filmu Milo za drago). Ko je Golding prišel na snemanje, mu je dal nasvet, naj bo enostavno takšen, kot je. Želel je pokazati njegovo zabavno in očarljivo plat, lahkotnost duha, kar bi izžareval tudi Tom in opravil je izjemno nalogo. »Njegov lik je enigmatičen, skrivnosten in ima zanimive vidike svoje osebnosti. Je zelo šarmanten, z Emilio sta se ujela in kemija med njima enostavno naredi tisti pravi občutek,« pa pojasnjuje producent Livingstone.

ZANIMIVOSTI
• Romantično komedijo so snemali v božičnem času v Londonu. Ker je mesto v tem času že tako ali tako lepo okrašeno, so dodali le nekaj lučk in iskric, da je bilo še bolj magično. Da pa so se izognili množicam, ki bi motile potek snemanja, so ustvarjalci večino prizorov na prostem pričeli snemati ob 2. uri zjutraj.
• Tudi pevec George Michael je delal v zavetišču za brezdomce. Delal je anonimno.
• Film vključuje glasbo Georgea Michaela, tudi grenko-sladko praznično klasiko, po kateri je film dobil naslov. V romantični komediji pa je tudi nov in doslej še neobjavljen material legendarnega dobitnika grammyja, ki je v svoji ikonski karieri prodal več kot 115 milijonov albumov in posnel deset pesmi, ki so zasedle prvo mesto lestvic.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.