Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Lady Bird

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Lady Bird

Grenko sladka zgodba o odnosu med mamo in hčerko, ki je že prejela zlati globus.

Naslov v izvirniku: Lady Bird
V kinu od: 15.02.2018
Dolžina filma: 94 minut
Država / Letnik: USA/2017
Filmski žanr: Komedija, Drama
Igralci: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges
Režija: Greta Gerwig
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée, Chalamet Beanie Feldstein, Lois Smith, Stephen McKinley, Henderson Odeya Rush in drugi

O FILMU
Lady Bird (Saoirse Ronan) je najstnica pri sedemnajstih, ki ima občutek, da ji bo življenje spolzelo iz rok. Hrepeni po avanturi, boljšem življenju in novih priložnostih, ki jih zaman išče na hodnikih kataloške gimnazije v zakotnem Sacramentu. Pesti jo buren odnos s sicer ljubečo in predano, a hkrati trmasto mamo (Laurie Metcalf), ki ne popušča v svojih načelih in odločitvah. Lady Bird se ji vztrajno postavlja po robu in nekoč celo skoči iz vozečega avtomobila. Mati in hči pa si v marsikateri lastnosti in odzivu ne bi mogli biti bolj podobni.

Če se filmi o najstnicah po večini vrtijo okoli njihovih ljubezenskih težav in iskanju princa na belem konju, se LADY BIRD osredotoča na odnos med materjo in hčerjo, o katerem je režiserka pravi:
»Večina ženski, ki jih poznam, je imela v svojih najstniških letih čudovite, a hkrati zapletene odnose s svojimi materami. Želela sem posneti film, ki se osredotoča na te odnose in hkrati vzbuditi empatijo za oba lika. Nikoli nisem želela, da bi imela prav samo ena od njiju, ampak sem hotela pokazati, kako se obe trudita, da bi dosegli druga drugo in na koncu nagraditi njuno ultimativno ljubezen. Zame so to najlepše ljubezenske zgodbe, ki si jih lahko zamisliš. «

ZANIMIVOST
Režiserka Greta Gerwig, ki je odraščala v Sacramentu je priznala, da ima zgodba veliko skupnega z njeno lastno zgodbo.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.


Komentarji uporabnikov

LadyGrd, 23.02.2018

Ladybird mi je resil zivljenje

V casu ko so ljudje odtujeni v navidezno povezanem svetu prinese ta izdelek, ki je vec kot film, obcutek povezanosti, pristnosti in upanja. Vsem, ki mislijo da svet nima ponuditi dovolj predlagam ogled lady bird in mogoce zrastejo krila tudi vam ^^.

Jeffbot, 23.02.2018

NI vredno pol kurca slane vode

Moram reči da je to eden izmed najbolj overrated filmov kar sem si jih ogledal v zadnjih 10ih letih. Tako neverjetno slabega filma nisem gledal od zadnjega malanja stene ko sem opazoval sušenje barve. V filmu se dobesedno nič ne zgodi, cel film je neka nostalgična meme past, ki ljudi proba prepričati da je film dober. Cel film je vse kar se zgodi, da gre dekle na faks in gre narazen s fantom vmes. Res niti približno nad oceno 2 od 10000. Prihranite denar in možganske celice, ne dajajte denarja zog machinu in hollywood pretentious cash grabom.

Prikaži več Prikaži manj