Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Kreator

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Kreator

Film Kreator govori o vojni med človeško raso in silami umetne inteligence.

Naslov v izvirniku: The Creator
V kinu od: 28.09.2023
Dolžina filma: 133 minut
Država / Letnik: USA/2023
Filmski žanr: Znanstvena fantastika
Igralci: John David Washington, Gemma Chan, Allison Janney, Ken Watanabe, Sturgill Simpson
Režija: Gareth Edwards
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D
  • Dolby Atmos

Podroben opis

Režiser filma KREATOR je Gareth Edwards, v glavnih vlogah pa nastopajo John David Washington (“Tenet”), Gemma Chan (“The Eternals”), Ken Watanabe (“The Beginning”), Sturgill Simpson (“The Dog”), Madeleine Yuna Voyles in oskarjevka Allison Jannes (“I, Tonya”). Scenarista sta Gareth Edwards in Chris Weitz.

V samem središču filma KREATOR je umetna inteligenca ter njene potencialne koristi in nevarnosti za človeštvo, ki je trenutno tudi ena izmed najbolj aktualnih tem današnje družbe. Režiser filma Gareth Edwards je povedal, da je film nastajal kar nekaj let, vendar pa je njegova premiera ravno v času, ko se kot družba intenzivno ukvarjamo z vprašanji povezanimi z umetno inteligenco - kaj pomeni biti človek, ali ima UI zavest, vprašanja dobrega in slabega med umetno inteligenco in ljudmi. V filmu Kreator protagonist potuje skozi futuristično vojno območje in začne se spraševati, kaj je sploh resnično. Kot družba smo ravno na tej točki, ko se sprašujemo, enako vprašanje. Je res človek tisti, s katerim se pogovarjamo?

O FILMU
Sredi vojne med človeško raso in silami umetne inteligence je Joshua (John David Washington), bivši agent specialnih enot, ki žaluje zaradi svoje žene (Gemma Chan), rekrutiran, da najde in ubije Kreatorja, skrivnostnega arhitekta napredne tehnologije umetne inteligence. Kreator je namreč razvil orožje, ki bi lahko končalo vojno, hkrati pa uničilo celotno človeško raso. Joshua in njegova ekipa elitnih operativcev potuje po sovražnikovem ozemlju, v črno osrčje, ki ga zaseda umetna inteligenca. Tam odkrijejo, da je orožje, ki ga morajo uničiti, pravzaprav umetna inteligenca v obliki majhnega otroka.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.