Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Krčenje

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Krčenje

Družbena satira Krčenje z Mattom Damonom v glavni vlogi ljubitelje filma navdušila tako v Benetkah kot tudi čez lužo.

Naslov v izvirniku: Downsizing
V kinu od: 11.01.2018
Dolžina filma: 135 minut
Država / Letnik: USA/2017
Filmski žanr: Drama, Komedija
Igralci: Matt Damon, Kristen Wiig, Christoph Waltz, Jason Sudeikis
Režija: Alexander Payne
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Matt Damon, Kristen Wiig, Hong Chau, Laura Dern, Christoph Waltz in Jason Sudeikis in drugi

O FILMU
Film KRČENJE režiserja Alexandra Payneja (Nebraska, Potomci, Stranpota, Gospod Smith) je svojevrsten filmski eksperiment, ki v ospredje postavlja vrsto pomembnih tem o človeški civilizaciji - od vprašanj povezanih z ekologijo in prenaseljenostjo do državljanskih pravic, revščine in ilegalnih migracij. Gre za družbeno satiro, v kateri glavni lik ugotovi, da bi bilo njegovo življenje boljše, če bi se skrčil. Ker po postopku v višino meri le skromnih dvanajst centimetrov, kar ustreza zgolj 0,00364 odstotka siceršnje prostornine človeškega telesa, njegovo telo porabi dosti manj naravnih virov. To mu prinese lagodnejše življenje v idiličnem naselju pomanjšanih ljudi imenovanem Ležerni gaj. In tudi kup težav, na katere pred krčenjem sploh ni pomislil.

O ZGODBI
Drama sledi zgodbi Paula Safraneka (Matt Damon) iz ameriške Omahe, ki skupaj s svojo ženo Audrey (Kristen Wiig) sanja o boljšem življenju. Ker je svet prenaseljen in onesnažen, znanstveniki razvijejo revolucionarni postopek, s pomočjo katerega človeka skrčijo na višino približno dvanajst centimetrov. Ljudje kmalu odkrijejo, kaj vse bi jim življenje v pomanjšanih telesih in v svetu, kjer vse stane manj, lahko prineslo. Tudi Paul in Audrey sta med tistimi, ki so pripravljeni tvegati, ko pa stopita skozi vrata pomanjševalne naprave, začneta hitro spoznavati tudi negativne posledice tega domnevnega družbenega preboja. Čaka ju nenavadna pustolovščina, ki za vedno spremeni njuni življenji.

ZANIMIVSOTI
Ustvarjalci filma so se z znanstveniki posvetovali o tem, kakšen učinek bi pomanjšanje imelo na človeško telo – koliko šibkejši glas bi imel potem človek, padec s kakšne višine bi preživel in podobno.
• Igralka Hong Chau, ki v filmu igra vietnamsko imigrantko z amputirano nogo se je na svojo vlogo najdlje pripravljala. Pred snemanjem je sodelovala s svetovalko, ki ima tudi sama amputirano nogo. Da bi se njeno telo navadilo na življenje z eno nogo in na to, kako ti amputacija spremeni ravnotežje, je nekaj časa uporabljala simulacijski aparat.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.


Komentarji uporabnikov

, 24.01.2018

dober

Ni nevemkaj ampak je odlično razvedrilo.