Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Koža

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Koža

Biografska drama z naslovom Koža (Skin), ki spremlja preobrazbo nekdanjega obritoglavca Bryona Widnerja, ki ga je upodobil igralec Jamie Bell.

Naslov v izvirniku: Skin
V kinu od: 05.09.2019
Dolžina filma: 120 minut
Država / Letnik: USA/2018
Filmski žanr: Biografski film, Drama
Igralci: Jamie Bell, Danielle Macdonald, Vera Farmiga, Bill Camp, Mike Colter
Režija: Guy Nattiv
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Jamie Bell, Danielle Macdonald, Daniel Henshall, Bill Camp, Louisa Krause, Zoe Colletti, Kylie Rogers, Colbi Gannett, Mike Colter in Vera Farmiga

O FILMU
Brezskrbni mladenič Bryon Widner, ki so ga vzgojili rasistični obritoglavci (skinheadi) in je bil zloglasen med belimi supremacisti, se odloči, da obrne hrbet sovraštvu in nasilju in tako spremeni svoje življenje, tudi s pomočjo ženske, ki jo ljubi. Gre za neverjetno resnično zgodbo človeka, ki je več kot eno leto na obrazu in telesu prenašal boleče operacije odstranitve tetovaž, ki so ga povezovale z njegovo grozovito preteklostjo.

Na podlagi dokumentarnega filma MSNBC iz leta 2012 je bil Bryon Widner eden najbolj iskanih belih supremacistov s seznama FBI. Pokrit z rasističnimi tetovažami od glave do pet, ki jih je pridobil z zločini iz sovraštva, živi uničujoče življenje brez povratka. Ko spozna Julie in njene tri hčerke iz prejšnjih razmerij, mu očetovska odgovornost narekuje, da zapusti gibanje. Medtem ko poskuša obrniti svoje življenje, prejema smrtne grožnje in nadlegovanje s strani starih članov družbe. S pomočjo FBI in SPLC prestane 25 težkih operacij za odstranjevanje tetovaže, v zameno pa je dešifriral tetovaže na svojem telesu, kar pa vodi v aretacijo in obsodbo njegove nekdanje družbe.

O PRODUKCIJI
Ideja o filmu se je režiserju Guyu Nattivu pojavila leta 2012, ko je v kavarni med prebiranjem časopisa naletel na fotografije Bryona Widnerja. Kot vnuk štirih, ki so preživeli holokavst, ga je takoj zanimalo več. Članek je pokazal svojemu dedku, ki ga je spodbujal, naj sledi zgodbi in mu je bil največja inspiracija. S soprogo Jamie Ray Newman, ki pri filmu sodeluje kot producentka, sta izsledila Bryona in režiser, ki se je bal, da Bryona ne bo na dogovorjeno mesto, se je z njim nepričakovano ujel.

Iskanje primernega igralca je bil po besedah režiserja dolgotrajen proces. A Jamie Bell ga je s svojo zrelostjo, globino in šarmom prepričal, kljub temu, da sam igralec ni bil prepričan, če je temačna vloga primerna zanj. Se je pa Jamie temeljito pripravljal na vlogo - v kratkem času je pridobil deset kilogramov, srečal se je s pravim Bryonom in ga preučeval, pregledal dokumentarce in preučeval skupine. Imel je veliko svobode pri igranju, tako da je dal v lik veliko sebe.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.