Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Klic divjine

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Klic divjine

Film posnet po priljubljenem romanu Jacka Londona z istim naslovom je zgodba o velikem medsebojnem prijateljstvu med psom in človekom.

Naslov v izvirniku: Call of the Wild
V kinu od: 20.02.2020
Dolžina filma: 100 minut
Država / Letnik: USA/2020
Filmski žanr: Pustolovski film, Drama
Igralci: Harrison Ford, Dan Stevens, Omar Sy, Karen Gillian, Bradley Whitford
Režija: Chris Sanders
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Harrison Ford, Karen Gillan, Bradley Whitford, Wes Brown in drugi

O FILMU
Film KLIC DIVJINE, posnet po legendarnem romanu Jacka Londona, je kinematografsko doživetje življenja, ki na velika platna prinese zgodbo o Bucku; psu izjemno velikega srca, katerega mirno domače življenje se obrne na glavo, ko je nenadoma pregnan iz svojega varnega kalifornijskega doma v eksotično divjino kanadskega Yukona v letu 1890. Kot novi član in kasneje vodja vlečnih psov se mora Buck podati na neverjetno popotovanje, na katerem spozna svoje pravo in edino mesto v svetu ter postane svoj lastni gospodar.

Roman KLIC DIVJINE, pustolovščina Jacka Londona o psu Bucku, je prvič izšel daljnega leta 1903 in od takrat se tisk te knjige nikoli ni ustavil. Preveden je v kar 47 jezikov in izredno priljubljen pri vseh generacijah. V Sloveniji je na seznamu domačega branja v veliko osnovnih in srednjih šolah, saj nosi sporočilo, s katerim se lahko najstniki povežejo na mnogih točkah.

To je sicer zgodba o psu Bucku, ki pa je po srcu najstnik. V knjigi spremljamo njegovo osebnostno rast in pot k odraslosti. Buck mora v svoji pustolovščini življenja prebroditi velike ovire in težke trenutke, da v sebi odkrije svoj pravi namen in svoje poslanstvo. Producent filma Erwin Scott, ki se je s knjigo prvič srečal kot otrok v Romuniji, prebiral pa mu jo je njegov oče, je povedal: »Menim, da zgodba živi in navdušuje bralce že več kot 100 let prav zato, ker v sebi nosi elemente, s katerimi se lahko poveže vsak od nas. To je zgodba o izgubi in porazu ter ozdravljenju od te izgube. Je zgodba o domu in izgubi doma, predvsem pa je to zgodba o spoznanju boljše in močnejše verzije samega sebe."

Tako čustveno kot tematsko v romanu prevladuje ideja: KAKO NAJBOLJ NEDOLŽNA BITJA, TISTA, KI NIKOLI NE DOVOLIJO, DA BI JIH PRIZADELO KARKOLI NEGATIVNEGA, IZ VSEH NAS NA PLAN SPRAVIJO TISTO NAJBOLJŠE, KAR OBSTAJA IN KAKO S TEM IZBOLJŠAJO IN OVREDNOTIJO NAŠE ŽIVLJENJE. Vsi, katerih življenj se je dotaknil Buck, so zaradi tega postali boljši in ravno to je izjemno močan čustveni sprožilec, zaradi katerega je roman Klic divjine enostavno neponovljiv.

Z uporabo vizualnih učinkov in izjemne animacijske tehnologije je Klic divjine mešanica igranega filma in animacije. V glavni vlogi Buckovega človeškega prijatelja je eden najbolj priznanih igralcev v zgodovini filma – Harrison Ford, poleg njega pa v filmu igrajo tudi Omar Sy (Prijatelja), Dan Stevens (Downton Abbey), Karen Gillan (Varuhi galaksije), Bradley Whitford, Cara Gee, Michael Horse in drugi. Režiral je Chris Sanders (Kako izuriti svojega zmaja), scenarij pa je po knjigi Jacka Londona spisal Michael Green (Umor na Orient Ekspresu).

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.