Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Jurski svet

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Jurski svet

Znanstvenofantastična akcijska poslastica nas bo popeljala na otok Isla Nublar, kjer dvaindvajset let po katastrofalnih dogodkih nemoteno obratuje tematski park, ustvarjen po izvirni ideji vizionarja Johna Hammonda. To novo domovanje dinozavrov nadzira korporacija Masrani Corporation, skupaj s skupino strokovnjakov, med katerimi najdemo tudi enega od protagonistov filma Owena (Chris Pratt), ki raziskuje obnašanje Velociraptorjev, pripadnikov družine dromeozavrov.

Naslov v izvirniku: Jurassic World
V kinu od: 11.06.2015
Dolžina filma: 123 minut
Država / Letnik: USA/2015
Filmski žanr: Akcijski film, Pustolovski film
Igralci: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D'Onofrio, Jake Johnson
Režija: Colin Trevorrow
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D
  • Digital 3D

Podroben opis

IGRAJO: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D'Onofrio, Jake Johnson, Nick Robinson, Ty Simpkins, Omar Sy in drugi

Steven Spielberg se kot izvršni producent vrača na čelu dolgo pričakovanega četrtega dela njegove kultne filmske sage Jurski park. Najnovejše nadaljevanje, poimenovano JURSKI SVET, je nastajalo neverjetnih štirinajst let.

O ZGODBI
Znanstvenofantastična akcijska poslastica nas bo popeljala na otok Isla Nublar, kjer dvaindvajset let po katastrofalnih dogodkih nemoteno obratuje tematski park, ustvarjen po izvirni ideji vizionarja Johna Hammonda. To novo domovanje dinozavrov nadzira korporacija Masrani Corporation, skupaj s skupino strokovnjakov, med katerimi najdemo tudi enega od protagonistov filma Owena (Chris Pratt), ki raziskuje obnašanje Velociraptorjev, pripadnikov družine dromeozavrov. Skozi leta zanimanje javnosti za obisk parka strmo upada, zato se lastniki odločijo, da bodo množice privabili z novo atrakcijo – poigrali se bodo s križanjem in ustvarili povsem novo vrsto dinozavrov.

OD SANJ DO RESNIČNOSTI: ROJSTVO JURSKEGA SVETA
»Naj bo večji, glasnejši in z več zobmi.«
Pred dvaindvajsetimi leti je doktor John Hammond vizionarsko sanjaril o tematskem parku, v katerem bi obiskovalci z vsega sveta lahko uzrli prave dinozavre. Zdaj so njegove sanje postale resničnost …

Dobrodošli v JURSKEM SVETU, luksuznem parku, kjer vsakodnevno na deset tisoče gostov v tesni interakciji spoznava prazgodovinske čudeže narave.

Na tem otoku ob obali Kostarike otroci ljubkujejo in jahajo nežne Triceratopse, množice pa vzklikajo, ko mogočni Mosasaurus skoči iz morja in se posladka z belim morskim psom. Družine z vsega sveta tako z varne razdalje navdušeno zrejo v dinozavre vseh vrst in velikosti, ki so ponovno oživeli, da bi ukročeni služili človeški zabavi.

Kreator vseh čudes parka je Dr. Henry Wu (BD WONG), genetik, ki je sodeloval že pri prvotnem Hammondovem parku, sedaj pa dela za multimilijarderja Simona Masranija (IRRFAN KHAN). Ker poslovni vidik parka zahteva vsakoletne nove atrakcije, ki povečujejo obisk, mora Dr. Wu krepko prestopiti meje etične znanosti. Napredna genska manipulacija mu namreč omogoča stvaritev nove vrste dinozavra, ki nikoli ni hodila po zemeljski obli in katere lastnosti in zmožnosti človeški rasi še niso poznane.

Njegov najbolj drzen in najbolj skrivnosten projekt je Indominus rex – prvi križanec, čigar genetska sestava je strogo zaupna. Po nastanku v epruveti in odraščanju v popolni izolaciji, med katerim je pojedla svojega edinega sorojenca, je najnovejša atrakcija pripravljena na predstavitev javnosti.

Še prej pa je treba oceniti varnost ograde, za kar je zadolžena glavna skrbnica parka Claire (BRYCE DALLAS HOWARD), ki strogo bedi nad vsemi aktivnostmi. Za pomoč pri nalogi mora zaprositi Owena (CHRIS PRATT), bivšega vojaškega eksperta, ki že vrsto let preučuje vedenje raptorjev. Pravzaprav skuša v krdelu zavzeti položaj alfa samca, da bi raptorje lahko obvladoval in dresiral.

Da bi se zadeve še dodatno zapletle, Claire ob najbolj neugodnem trenutku prejme obisk svojih dveh nečakov – 16-letnega Zacha (NICK ROBINSON) in 11-letnega Graya (TY SIMPKINSON). Ker nima časa za druženje z njima, ju opremi z vsemi potrebnimi dovolilnicami za ogled parka in ju pošlje na samostojno raziskovanje.

Seveda, nihče ne sluti, da bo prav vsak kotiček parka postal smrtno nevaren, ko bo Indominus rex slikovito prikazal vse sposobnosti, ki jih poseduje zaradi križanja različnih vrst.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.