Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Jason Bourne

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Jason Bourne

Ko nekdanji elitni morilec razkrinka največjo laž svojih stvariteljev ter se zapostavi tistim, ki z nenadzorovano močjo in nenasitnim apetitom hlepijo po manipulaciji sveta... Nova doza vrhunskega akcijskega trilerja bo pod taktirko režiserja Paula Greengrassa postregla s spektakularnimi spletkami, adrenalinskimi pregoni ter odlično igralsko zasedbo.

Naslov v izvirniku: Jason Bourne
V kinu od: 04.08.2016
Dolžina filma: 123 minut
Država / Letnik: USA/2016
Filmski žanr: Akcijski film
Igralci: Matt Damon, Julia Stiles, Vincent Cassel, Tommy Lee Jones
Režija: Paul Greengrass
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Matt Damon, Julia Stiles, Alicia Vikander, Vincent Cassel in Tommy Lee Jones in drugi

O FRANŠIZI
»32 ubojev. Zaradi tvojih dejanj so ljudje varnejši.« – Robert Dewey, Jason Bourne
Leta 2002 se je pričel zmagovit pohod priljubljene akcijske vohunske franšize, osnovane na knjigah Roberta Ludluma. Njen glavni junak je bil amnezični tajni agent Jason Bourne, s katerim smo skozi leta stopali po nevarni poti odkrivanja njegove prave identitete, razkrivali sporne Ciine programe, s katerimi so skušali ustvariti popolne morilce, ter uživali v spektakularnih vohunskih spletkah.

Serija filmov si je nabrala zavidljivo število oboževalcev in naklonjenost kritikov, ki so v dobi prekomerne uporabe CGI tehnologije pozdravljajo njen osvežujoči realizem.

JASON BOURNE (Jason Bourne, 2016)
»Shekali so nas. Morda je huje od Snowdna … Kristus. Jason Bourne je!«
Pred skoraj dvema desetletjema se je perspektiven mlad vojak pridružil eksperimentalnemu urjenju specialnih enot, potem ko je njegov oče umrl v domnevnem terorističnem napadu. Obljubili so mu, da bo s pomočjo programa, ki je njegove psihofizične sposobnosti povzdignil na nepredstavljivo raven, izkazal čast svoji družini in domovini.
Vse to je bila laž.
Po brutalnem usposabljanju, ki se ga ne spominja, in katerega so vršili ljudje, ki jih ne more identificirati, je postal elitni morilec po imenu Jason Bourne. Njegovi stvaritelji so ga izoblikovali v človeško orožje, vredno 100 milijonov dolarjev, ki pa se je po njihovih besedah pokvarilo.

Bourne se je podal na lov za odgovornimi osebami, da bi razkrinkal njihove načrte, ti pa so ga skušali izbrisati in mu vzeli edino žensko, ki jo je kdaj ljubil. Potem ko je dosegel maščevanje, spoznal svojo pravo identiteto in razkrinkal sporne vladne programe, je zaznal miru podoben občutek in izginil. Upal je, da za vedno …

Obdobje njegovega življenja v sencah se konča, ko se aktivira nov program. Ljudje na pozicijah moči sicer menijo, da bo Bourne odnehal, če mu razodenejo še poslednje skrivnosti iz njegove preteklosti, a ga ponovno podcenijo. Nekdanji elitni morilec namreč ve, da tudi zlomljeni vojaki še vedno branijo nedolžne pred tistimi z nenadzorovano močjo in nenasitnim apetitom po manipulaciji sveta.

PO POTI SPOMINOV – JASON BOURNE
»Povej mi, kdo sem!?« – Jason Bourne

Leta 2002 se je pričel zmagovit pohod priljubljene akcijske vohunske franšize, osnovane na knjigah Roberta Ludluma. Njen glavni junak je bil amnezični tajni agent Jason Bourne, s katerim smo skozi leta stopali po nevarni poti odkrivanja njegove prave identitete, razkrivali sporne Ciine programe, s katerimi so skušali ustvariti popolne morilce, ter uživali v spektakularnih vohunskih spletkah. Serija filmov si je nabrala zavidljivo število oboževalcev in naklonjenost kritikov, ki so v dobi prekomerne uporabe CGI tehnologije pozdravljali njen osvežujoči realizem.

Po vsakem poglavju vrhunske akcije – bodisi z Bournom bodisi z agentom Crossom – smo še močneje hrepeneli po nadaljevanju in naša želja se bo kaj kmalu uresničila. Letos poleti se namreč Matt Damon ponovno vrača v ikonski vlogi Jasona Bourna.
Četudi je ta zakrpal luknje v spominu in odkril svojo pravo identiteto, to še zdaleč ne pomeni, da ve vse …

KDO JE BOURNE? (The Bourne Identity, 2002)
Bil je popolno orožje ... dokler ni postal tarča.
Prvo poglavje napetih vohunskih spletk se prične, ko ribiči iz mediteranskega morja rešijo moškega, ki je utrpel dve strelni rani in popolno izgubo spomina. Pri sebi nima ničesar razen številke švicarskega bančnega računa, ki ga privede do sefa, polnega potnih listov, denarja in orožja. Moški prevzame ime Jason Bourne in skuša odkriti svojo resnično identiteto, medtem pa mu po življenju strežejo tajni agenti Ameriške obveščevalne agencije CIA. Sčasoma spozna, da je tudi sam pripada eliti izurjenih morilcev, ki so plod tajnega vladnega programa Stopnica, njegov konflikt z nadrejenimi pa je posledica neuspele misije. Bourne se ne preda zlahka in kaj kmalu pripelje boj vse do Ciinih vhodnih vrat.

BOURNOVA PREMOČ (The Bourne Supremacy, 2004)
Morali bi ga pustiti pri miru.
Če je naš junak v prvem delu bežal, ima v drugem delu jasen cilj, in sicer maščevanje. Čeprav Bourne in njegovo dekle Marie v indijski vasici skušata živeti kar se da neopazno, ju namreč izsledi ruski agent, ki v spodletelem atentatu na Bourna ubije Marie. Bourne, ki je po krivem obdolžen umora kitajskega podpredsednika, napove vojno svojim bivšim nadrejenim. Tekom lastne preiskave izsledi Abbota, človeka, ki stoji za zaroto proti njem in izroči dokaze agentki CIE. Potem ko umreta tako ruski agent kot tudi Abbot, Bourne ponovno izgine.

BOURNOV ULTIMAT (The Bourne Ultimatum, 2007)
Zapomni si vse. Ničesar ne pozabi.
Bourne ostaja vrhunsko orožje in hkrati najtežja tarča CIE. Potem ko je izgubil identiteto, spomin in ljubljeno Marie, se bo moral bivši agent ponovno vrniti v življenje, ki ga želi pustiti za seboj. Na plano ga namreč zvabi zvedavi britanski novinar, ki raziskuje njegovo preteklost. V iskanju odgovorov Bourne naposled le najde osebo, ki je nadzirala tajni program Stopnica, katerega je sedaj zamenjal program Črni šipek. Ko razkrinka odgovorne osebe obeh programov, se že tradicionalno umakne v ilegalo.

BOURNOVA ZAPUŠČINA (The Bourne Legacy, 2012)
Nikoli ni bil samo eden.
V četrtem delu vohunske sage smo spoznali, da je bilo Bournovo razkrivanje spornih Ciinih tajnih programov le vrh ledene gore. Ker so njegova dejanja v agenciji zanetila pravi požar, se slednja odloči za odpravo vseh nelegalnih aktivnosti, ki bi jo utegnile ogroziti. Mednje spada tudi program Izid, ki je v želji po stvaritvi supervojakov s kemijskimi substancami jačal psihofizične sposobnosti šestih agentov. Eden teh je tudi Aaron Cross, ki postane glavna tarča čistke. Da bi obdržal svoje sposobnosti in se ubranil vseh napadalcev, mora s pomočjo doktorice Marte Shearing poiskati nove zaloge zdravil. Na begu pred odločnim vodjem čiščenja Byerjem, skuša Cross odkriti lastno identiteto in razkriti dvolično početje agencije, ki ga želi na vsak način ustaviti.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.