Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Jamski človek

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Jamski človek

Sinhronizirano.

Smešna prazgodovinska pustolovščina v znanem Aardmanovem animacijskem slogu. Dogaja se v prazgodovinskem obdobju, ko so zemlji gospodarile nevarne zveri in kosmati mamuti, spremlja pa jamskega človeka, ki skuša skupaj s svojim najboljšim prijateljem, divjim prašičem Hognobom, združiti svoje pleme v boju proti močnim sovražnikom, ki jim grozijo.

Naslov v izvirniku: Early Man
V kinu od: 10.05.2018
Dolžina filma: 89 minut
Država / Letnik: GBR/2017
Filmski žanr: Animirani film, Družinski film, Komedija
Igralci: Vid Valič, Renato Horvat, Sašo Prešeren
Režija: Nick Park
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

Sinhronizirano.

Prazgodovinska pustolovska komedija je nastala v delavnici s štirimi oskarji nagrajenega režiserja Nicka Parka in podjetja Aardman, ustvarjalcev animiranih (v t.i. tehniki stop-motion) umetnin, kot sta Wallace in Gromit ter Bacek Jon. Jamski človek, ki ohranja svojstveni slog studia Aardman, bo gledalce popeljal na neverjetno popotovanje v vznemirljiv nov svet in predstavil nepozabno pleme edinstvenih in zabavnih novih likov.

Glavni – jamski – junak zgodbe je Dolgi (v izvirniku glas Eddieja Redmayna, v slovenski sinhronizaciji pa Vida Valiča); fant živi v uspevajoči dolini skupaj s svojim najboljšim prijateljem in pajdašem Pujsom in sebi podobnimi ekscentričnimi in prikupnimi člani plemena, ki ga vodi poglavar Bob (v izvirniku glas Timothyja Spalla, v slovenščini Renata Horvata). Medtem ko Dolgi sanjari o tem, da bi lovili mamute in se podajali na vznemirljive pustolovščine, je Bob povsem zadovoljen s tem, da pleme živi v ljubem miru in da je najvznemirljivejši del njihovih dni preganjanje zajcev. Potem pa ta mir nenadoma zmoti vdor sovražnika, na kakršnega doslej še niso naleteli: naduti lord Snob (Tom Hiddleston, v slovenščini Sašo Prešeren), guverner mesta Brongrad, je v plemenu ljubi dolini namreč našel bron. S svojo vojsko in oklepnimi mamuti požene v beg prebivalce, ki zatočišče najdejo v negostoljubnem Kamnolomu.

V silni zmedi Dolgega po naključju zajamejo in fant konča v neznanem in zastrašujočem Brongradu, kjer najprej spozna odločno Guno (Maisie Williams, v slovenščini Maja Kunšič), ki prodaja bronaste lonce. Nato se znajde pred ogromnim stadionom, na katerem se gnete razgrete množice – po vsem sodeč so prišli prisostvovat nekakšnemu kultnemu obredu, ki je, kot kmalu odkrije Dolgi, pravzaprav igra z žogo, imenovana nogomet.

Fant zasluti priložnost, da svojemu plemenu priigra nazaj domačo dolino, pa izzove Realno bronaste, strah vzbujajoče lokalno moštvo, polno nogometnih zvezdnikov, v tekmo vseh tekem. Edina težava: če pleme tekmo zgubi, bodo morali vse življenje garati v rudnikih brona.

Dolgi prepriča skeptičnega Boba, da mu dovoli uriti pleme – a ima pri tem sprva kaj malo uspeha. Njegovi upi še dodatno uplahnejo, ko po nesreči uničijo edino žogo, in fantu ne preostane drugega, kot da se s Pujsom vrne v Brongrad po novo. Na stadionu spet naletita na Guno, presenečena, da je tudi sama silno nadarjena nogometašica, ki sanjari o tem, da bi igrala pred nabito polnimi tribunami. A ker je dekle, ji je prepovedano brcati žogo na tem svetem prizorišču. Zato se z Dolgim in Pujsom poda v Kamnolom, da pomaga pri urjenju plemena in pripravah na tekmo, ki bo dejansko spopad dveh civilizacij…

Nick Park je režiral po scenariju Marka Burtona in Jamesa Higginsona na podlagi zgodbe, ki se je je domislil skupaj z Burtonom. Producirali so Carla Shelley, Richard Beek, Peter Lord, Nick Park in David Sproxton. Film sta financirala StudioCanal in BFI (Britanski filmski inštitut) in ga bosta distribuirala v VB, Franciji, Nemčiji, Avstraliji in na Novi Zelandiji ter prodajala na preostalih teritorijih. BFI Jamskega človeka ponosno podpira s pomočjo Nacionalne loterije.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.