Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Balet Izgubljene iluzije

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Balet Izgubljene iluzije

Sodobni balet Izgubljene iluzije je adaptiran po istoimenskem romanu Honoréja de Balzaca, v koreografiji Alekseja Ratmanskega ter po glasbi Leonida Desjatnikova. Zgodba govori o mladem Lucienu, ambicioznem glasbeniku s podeželja, ki se začenja vzpenjati po lestvici poznanstev in želi osvojiti srca vseh koncertnih občinstev v Parizu. Zaslepljen z uspehom in slavo izda svoje prijatelje in razočara ljubezen svojega življenja, nato pa se sooči s kruto realnostjo svojih dejanj.

Naslov v izvirniku: Illusions Perdues (Ballet), Moscow Bolshoi, 2014
V kinu od: 02.02.2014
Dolžina filma: 180 minut
Država / Letnik: RUS/2014
Filmski žanr: Balet
Igralci: Bolshoi Principals, Soloists und Corps de Ballet
Režija: Musik: Leonid Desjatnikov Choreografie: Alexei Ratmansky Referenz in Dramaturgie: Guillaume Gallienne
Distributer: Pathe Live

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

Sodobni balet Izgubljene iluzije je adaptiran po istoimenskem romanu Honoréja de Balzaca, v koreografiji Alekseja Ratmanskega ter po glasbi Leonida Desjatnikova. Zgodba govori o mladem Lucienu, ambicioznem glasbeniku s podeželja, ki se začenja vzpenjati po lestvici poznanstev in želi osvojiti srca vseh koncertnih občinstev v Parizu. Zaslepljen z uspehom in slavo izda svoje prijatelje in razočara ljubezen svojega življenja, nato pa se sooči s kruto realnostjo svojih dejanj. Koreografija Izgubljene iluzije je nastala leta 2011 v Moskvi, Ratmanskemu pa je z dramaturškimi vložki in nasveti na pomoč priskočil znani francoski igralec, pisec in režiser Guillaume Gallienne. Baletna predstava prinaša na odrske deske svojevrstno mešanico ljubezni, ambicije in razočaranja, ki jo obdajajo skrivnostne kulise pariških ulic 19. stoletja. Izgubljene iluzije so zanimiva in redko uprizorjena adaptacija Balzacovega romana, ki bo razveselila marsikaterega ljubitelja visoke umetnosti.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.