Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Hitri in drzni 7

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Hitri in drzni 7

Po porazu kriminalca Owena Shawa se drzna dirkaška ekipa z Dominicom Torettom na čelu lahko vrne v ZDA, kjer jih pričaka povsem običajno družinsko življenje. Žal pa idila ne traja prav dolgo, saj jih hitro dohitijo londonski grehi v obliki krvi željnega Owenovega brata Iana, ki ga žene neustavljiva želja po maščevanju.

Naslov v izvirniku: Furious 7
V kinu od: 01.04.2015
Dolžina filma: 140 minut
Država / Letnik: USA/2014
Filmski žanr: Akcijski film, Kriminalni film
Igralci: Vin Diesel, Paul Walker, Tyrese Gibson, Michelle Rodriguez, Ludacris, Dwayne Johnson, Jason Statham
Režija: James Wan
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

IGRAJO: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Lucas Black, Jason Statham, Elsa Pataky in drugi

O ZGODBI HITRI IN DRZNI 7
Po porazu kriminalca Owena Shawa se drzna dirkaška ekipa z Dominicom Torettom na čelu lahko vrne v ZDA, kjer jih pričaka povsem običajno družinsko življenje. Žal pa idila ne traja prav dolgo, saj jih hitro dohitijo londonski grehi v obliki krvi željnega Owenovega brata Iana, ki ga žene neustavljiva želja po maščevanju. Slednji svoj morilski pohod prične v Tokiu, kjer je njegova prva tarča Han, nato pa nadaljuje z lovom na preostale člane dirkaške druščine. Dominic mora sedaj prepričati svoje prijatelje, da se odpravijo na še zadnjo vožnjo, zaustavijo Iana in tako obvarujejo svojo družino.

PO POTI SPOMINOV: HITRI IN DRZNI
»Živim za vsako četrtinko milje. Nič drugega ni pomembno. Za tistih deset sekund ali manj sem svoboden.« – Dominic Toretto “Hitri in Drzni“ (2001)

HITRI IN DRZNI je največja filmska franšiza studia Universal Pictures, katere začetki segajo v leto 2001, ko je nepretenciozen film o prepovedani dirkaški subkulturi v Los Angelesu postal nepričakovana poletna uspešnica. Šest nadaljevanj, serija video igric, nesluteni zaslužki in prave horde zvestih oboževalcev so jasen pokazatelj, da je kombinacija adrenalinskih cestnih bojišč, vonja po oktanu, drznih pregonov in lepih deklet absolutno zmagovalna.

Čakanje na novo dozo visokooktanske vročice, ki obljublja razkritje odgovorov na marsikatera nerazjasnjena vprašanja, je idealna priložnost za osvežitev spomina. V teh štirinajstih letih nas je namreč neustavljiva franšiza, zgrajena na hitrosti, popeljala malodane po vsem svetu, med drugim smo obiskali Los Angeles, Tokio, London, Mehiko in Dominikansko republiko, ter si med potjo grizli nohte ob ilegalnih uličnih dirkah, se s povišanim srčnim utripom spustili v svet pranja denarja, mamilarskih kartelov in neusmiljenih plačancev ter se vseskozi zavedali, da je tisto, kar res šteje, družina. V tem primeru dirkaška …

HITRI IN DRZNI (The Fast and the Furious, 2001)
Lokacija: Los Angeles
Tematika: Svet nezakonitih uličnih dirk in avtocestni ropi tovornjakov
Pred štirinajstimi leti smo prvič spoznali bivšega kaznjenca Dominica Toretta (Vin Diesel), ki je z ekipo dirkaških entuziastov vladal ulicam Los Angelesa, ter policista pod krinko Briana O'Connerja (Paul Walker), ki je zbiral dokaze o njihovi vpletenosti v avtocestne rope tovornjakov.
Tekom integracije v svet nezakonitih uličnih dirk je bila Brianova zvestoba na preizkušnji, saj je čutil vedno večjo naklonjenost dirkaški družini in se obenem zapletel v ljubezensko razmerje z Dominicovo sestro Mio. Po spodletelem ropu je bil prisiljen razkriti svojo pravo identiteto, na koncu pa so čustva premagala razum – Dominicu je predal ključe svojega avtomobila in mu omogočil pobeg v Mehiko.

PREHITRI IN PREDRZNI (2 Fast 2 Furious, 2003)
Lokacija: Miami
Tematika: Pranja denarja in borba za nov začetek
Osramočenemu nekdanjemu policistu Brianu O'Connerju je agentka Monica Fuentes (Eva Mendes) ponudila drugo priložnost in svež začetek, v kolikor bi pomagal v lovu na Carterja Verona, poslovneža, ki je svoje uvozno-izvozno podjetje uporabljal kot krinko za mednarodni kartel in pranje denarja. Brian je na sodelovanje pristal pod pogojem, da je sam izbral partnerja, in sicer prijatelja iz otroštva ter nekdanjega kaznjenca Romana Pearca (Tyrese Gibson).

HITRI IN DRZNI: TOKIO DRIFT (The Fast and the Furious: Tokyo Drift, 2006)
Lokacija: Tokio
Tematika: Umetnost driftanja in umazani posli japonske mafije
Na drugem koncu sveta ni štela le hitrost, temveč predvsem spretnost dirkanja po ozkih parkirnih hišah in umetnost driftanja preko ovinkov. Glavni junak Sean je pred skorajšnjo zaporno kaznijo pobegnil k očetu na Japonsko, kjer je izvedel za svet driftanja ter se povsem brezglavo odločil za sodelovanje v dirki. S tem je stopil na prste lokalni zvezdi D.K.-ju, ki je bil skupaj z vodilnimi drifterji vpleten v nečedne posle japonskega mafijskega podzemlja. Ker je Sean povsem uničil izposojeni avtomobil, je škodo odplačeval z delom pri lastniku uničenega vozila Hanu (Sung Kang), ki mu je počasi razkrival trike driftanja. Ob koncu filma je Seana izzval neimenovani voznik – Dominic Toretto.

HITRI IN DRZNI 4 (Fast & Furious, 2009)
Lokacija: Los Angeles, Dominikanska republika in Mehika
Tematika: Mamilarski karteli, ponovno srečanje prvotnih likov in maščevanje za Lettyjino smrt
Minilo je osem let, odkar je Dominic Toretto kot ubežnik prečkal mehiško mejo. V tem času je živel je v Dominikanski republiki, kjer je z ekipo prežal na prevoznike goriva. Ko je situacija postala preveč neverna, je Letty pustil za seboj, kasneje pa izvedel, da jo je umoril član kartela Fenix Calderon. Da bi raziskal ozadje njene smrti, se je vrnil v L.A., kjer ga je pričakal Brian O'Conner, ki je sedaj kot FBI agent sledil neusmiljenemu preprodajalcu drog Arturu Bragi. Ko sta z združenimi močmi uničila kartel, se je Dominic, naveličan bežanja, predal oblastem.
Odločena, da ga rešita, sta Brian in Mia prestregla avtobus, ki je Doma peljal v zapor, kjer naj bi začel s služenjem svoje 25-letne zaporne kazni.

HITRI IN DRZNI 5 (Fast Five, 2011)
Lokacija: Rio De Janeiro
Tematika: Ukradeni milijoni, novo prijateljstvo z agentom Hobbsom in spoznanje, da je Letty živa
Po uspešni reševalni akciji so Brian, Mia in Dominic pobegnili v brazilski Rio De Janeiro, kjer so se zapletli v rop vlaka, ki je poleg zaseženih avtomobilov prevažal tudi DEA agente. Po krivem so jih obdolžili umorov agentov, zaradi česar jim je bil na sledi agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), ki jih je sčasoma tudi ujel. Med potjo na letališče so jih napadli možje kriminalca Hernana Reyesa, zato sta se agenta Hobbs in Elena Neves odločila za sodelovanje z ekipo, kateri sta na koncu omogočita 24-urno prednost, da so lahko pobegnili. Preden so se razkropili po svetu, so si žepe napolnili z milijoni ukradenih dolarjev.
V zadnji sceni je agent Hobbs preiskoval nov primer, pri čemer je odkril fotografijo, ki je jasno pokazala, da je Letty še vedno živa.

HITRI IN DRZNI 6 (Fast & Furious 6, 2013)
Lokacija: London
Tematika: Iskanje Letty, boj za svobodo in izurjeni plačanci
Odkar so spodkopali lokalnega mogotca v Riu De Janeiru in odnesli 100 milijonov njegovega denarja, so se člani dirkaške družine razpršili po vsem svetu, saj se zaradi kriminalne preteklosti niso smeli vrniti v ZDA. Medtem je agent Hobbs zasledoval organizacijo smrtonosno izurjenih plačancev pod vodstvom neizprosnega zločinca Owena Shawa (Luke Evans), čigar desna roka je bila prav domnevno preminula Letty, ki je utrpela popolno izgubo spomina. Ko je Hobbs Dominicu pokazal njeno fotografijo, je ta takoj pristal na predlog, da ponovno zbere svojo ekipo in pomaga prijeti Shawa. V zameno za pomoč so člani dirkaške družine prejeli pomilostitev in možnost vrnitve v domovino.
V zadnji sceni je Han umrl v avtomobilskem pregonu. Drugi voznik je med odhodom iz prizorišča poklical Dominica in mu pustil sporočilo: »Ne poznaš me. To se bo kmalu spremenilo.«

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.