Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Grinch

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Grinch

Film je predvajan v originalni verziji/podnaslovljeno (oznaka OV) ter v sinhronizirani različici (v 2D in 3D tehnologiji).

Za predpraznično vzdušje bo poskrbel eden najbolj sitnih in samotarskih bitij, ki ne prenese veselja, zabave in petja – Grinch. Ker godrnjavi zeleni možic ne mara praznikov, se odloči, da bo drugim zagrenil najlepši praznični čas v letu – božič, in sicer tako, da se bo preoblekel v Božička in božič enostavno ukradel.

Naslov v izvirniku: Dr. Seuss' The Grinch
V kinu od: 22.11.2018
Dolžina filma: 90 minut
Država / Letnik: USA/2018
Filmski žanr: Animirani film, Družinski film, Komedija
Režija: Scott Mosier, Yarrow Cheney
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Tehnologija

  • Izvirna verzija
  • Sinhronizirano
  • Digital 2D
  • Digital 3D

Podroben opis

Film je predvajan v originalni verziji/podnaslovljeno (oznaka OV) ter v sinhronizirani različici (v 2D in 3D tehnologiji).

IGRAJO: Benedict Cumberbatch, Rashida Jones, Angela Lansbury, Cameron Seely, Kenan Thompson, Pharrell Williams, Tristan O'Hare, Scarlett Estevez
SINHRONIZIRANA RAZLIČICA: Goran Hrvaćanin, Primož Pirnat, Julija Golob, Zala Ana Štiglic, Maja Končar, Uroš Buh, Aljaž Marko Golob, Ana Oksana Čehulič, Luka Rupert, Sebastjan Kušar, Jernej Kuntner, Matevž Mueller, Žiga Bunič in drugi

Pred težko pričakovano animirano pustolovščino si bomo lahko ogledali kratki animirani film z vsem zelo znanimi rumenimi bitji – Minioni, ki smo jih dodobra spoznali pred tremi leti v animiranem filmu Minioni (Minions) in v treh delih animiranih filmov Jaz, baraba (Despicable Me). Kaj bodo mala rumena bitja tokrat zakuhala v kratki animaciji z naslovom Rumena je nova črna (Yellow is the New Black), si bomo lahko ogledali prav kmalu.

O FILMU
Čudaški Grinch živi samotarsko življenje v jami blizu mesteca Kdolsko. Družbo mu dela zvesti prijatelj, psiček Maks. Svoje bivališče sta si uredila z izumi in izpopolnjenimi tehničnimi napravami, ki jima lajšajo vsak dan. Grinch se pretežno zadržuje doma, prebivalce Kdolskega vidi le takrat, ko mu zmanjka hrane in mora po nakupih.

Vsako leto pa mu prebivalci Kdolskega, Kdoji, dneve pred božičem pokvarijo z vedno večjimi, svetlikajočimi in glasnimi praznovanji. In ker se letos Kdoji odločijo, da bo božič še trikrat večji kot običajno, Grinchu prekipi in se odloči, da bo ukradel božič. Da bo naposled le imel mir in tišino, se odloči, da se bo na predvečer božiča preoblekel v Božička in ukradel božič.

Medtem ko Grinch tuhta vse podrobnosti svojega načrta, pa v mestecu dekletce, po imenu Cindy-Lou, s svojo druščino kuje načrt, kako bi na večernem obhodu pritegnila Božičkovo pozornost, da bi se mu zahvalila in ga obenem prosila za pomoč za svojo preobremenjeno mater samohranilko. Bolj ko se približuje božič, bolj se njeni dobronamerni načrti krešejo z načrti, ki jih ima v mislih Grinch. Se bo dekletčina želja uresničila in bo končno spoznala Božička, ali pa bo uspel Grinchev načrt, kako enkrat za vselej utišati predbožični vrvež?

O LIKU GRINCHA
Nesramnemu zelenemu bitju Grinchu je v originalni različici svoj glas posodil igralec Benedict Cumberbatch, v slovenski različici pa mu je svoj glas posodil slovenski komik Goran Hrvaćanin, ki se je ob snemanju neizmerno zabaval. »Risanke obožujem že od malih nog, tako da mi je bila zabavna celotna izkušnja pri sinhronizaciji. Z Grinchem sva si najbolj podobna po kislosti, s tem da jaz nikoli nisem bil zloben, zgolj občasno zagrenjen,« pa je povedal Goran, ko se je prelevil z zelenega možica.

ZANIMIVOSTI
• Illumination in Universal Pictures predstavljata animirano pustolovščino, ki je zasnovana po zgodbi Dr. Seussa, enega najbolj priznanih ameriških avtorjev otroške literature. Ustvaril je lik Grincha, ciničnega in čemernega možica, ki si zada cilj, da ukrade božič.
• Grinch je prvi animirani film produkcijske hiše Illumination, ki je posnet po istoimenskem filmu iz leta 2000, v katerem je glavno vlogo Grincha odigral komik Jim Carrey.
• Gre za najnovejšo animacijo produkcijske hiše Illumination. Pred Grinchem so ustvarili več izjemno uspešnih in priljubljenih risank, kot so Zapoj, tri dele Jaz, baraba, Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov, Lorax, Minioni in Hop.
• Ustvarjalci so si izvirno zamislili napovedi novih uspešnic - v tretjem delu filma Jaz, baraba (2017) je najstarejša Grujeva hčerka Margo nosila majico s podobo Grincha na sprednji strani, kar je bila očitna napoved prihajajočega animiranega filma Grinch. V prvem delu Jaz, baraba (2010) pa je Margo nosila majico s podobo možica Loraxa in tako napovedovala animacijo Lorax (2012), ki je tudi posneta po zgodbi Dr. Seussa. Tudi v drugih animacijah najdemo očitne napovedi - v Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov (2016) je na zadnji strani avtobusa, ki so ga živali ukradle, oglas za gledališko predstavo Zapoj in tako napoved nove animirane uspešnice Zapoj (2016).

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.