Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Gospod Link: V iskanju izgubljenega doma

Ocena

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Gospod Link: V iskanju izgubljenega doma

Sinhronizirano.
Gospod Link, velik in prijazen jeti, poskuša s pomočjo raziskovalca Lionela Frosta najti svoje dolgo izgubljene sorodnike v skriti deželi Shangri-La. Skupaj s pustolovko Adelino se zabavni trio odpravi na popotovanje po svetu, da bi svojemu novemu prijatelju pomagali najti njegov dom.

Naslov v izvirniku: Missing Link
V kinu od: 11.04.2019
Dolžina filma: 94 minut
Država / Letnik: USA/2019
Filmski žanr: Animirani film, Komedija, Pustolovski film
Igralci: Mirko Medved, Aleksander Golja, Tina Ogrin, Sašo Prešeren, Peter Urbanc, Kaya Solo
Režija: Chris Butler
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Sinhronizirano
  • Digital 2D

Podroben opis

Sinhronizirano.

O FILMU
Gospod Link, velik in prijazen jeti, poskuša s pomočjo raziskovalca Lionela Frosta najti svoje dolgo izgubljene sorodnike v skriti deželi Shangri-La. Skupaj s pustolovko Adelino se zabavni trio odpravi na popotovanje po svetu, da bi svojemu novemu prijatelju pomagali najti njegov dom.

Gospod Link je nekoliko smešna, presenetljivo pametna in nadvse priljudna pošast, ki jo odkrije Sir Lionel. Ker vrste počasi izumirajo, je ogrožen tudi on; verjetno je zadnji pripadnik svoje vrste, osamljen je in verjame, da je Sir Lionel edini človek, ki mu lahko pomaga. Zato se skupaj odpravita na drzno pot po svetu z misijo najti Linkove sorodnike v skrivnostni deželi Shangri-La.

Skupaj z neodvisno in iznajdljivo Adelino Fortnight, ki ima v lasti edini obstoječi zemljevid te neznane dežele, se trio poda na divje popotovanje, polno nepredvidljivih preobratov.

Na poti se neustrašni raziskovalci srečajo s premnogimi nevarnostmi, njihovo poslanstvo pa na vso moč želijo preprečiti tudi kukavice, ki jim sledijo na vsakem koraku. Celotno zgodbo zaznamuje šarmantni humor gospoda Linka in njegov večni optimizem.

ZANIMIVOSTI IN ŠTEVILKE
• Lutke za lutkovno animacijo so običajno visoke petino ali šestino človeške velikosti. Takšna velikost omogoča, da so notranje strukture dovolj močne, da zdržijo večletno filmsko snemanje, medtem ko so zunanje podrobnosti dovolj velike, da prenesejo bližino kamere in projektorjev.
• Navzven gospod Link izgleda prijazen in ljubezniv. Kaj pa se v resnici skriva v njegovi notranjosti? V lutki gospoda Linka je skupek kovinskih delov, mehansko gibalo za trebuh, sesalka za prsni koš, naprava za krčenje in raztezanje in razna stojala in zobniki.
• Dlaka gospoda Linka je bila ustvarjena z več različnimi tehnikami. Osnova za njegovo splošno telesno konstrukcijo je kovinska armatura (ki deluje skoraj kot mišice). Sledila je vstavitev koščkov perforiranega lateksa, kar je dalo lutki obliko. Za tem so na oblikovano telo pričeli lepiti lističe oblikovanega silikona s teksturo dlake.
• Pri obleki detektiva Lionela Frosta je sodeloval tudi profesionalni tkalec, ki je preizkušal, kako različne velikosti, oblike in barve najbolje skombinirati v željeni vzorec.
• Za ustvarjanje pokrajin v filmu so bili uporabljeni številni materiali: papir, razne tkanine, plastične kroglice, miniaturni železniški material, kozja dlaka, kroglice iz pene…
• Obrazi lutk so natisnjeni s 3D tiskalnikom. Za potrebe filma so natisnili skupno 106 000 obrazov, ki so jih nato menjavali na lutkah. Od tega je bilo 37 % obrazov natisnjenih za lutko gospoda Linka.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko zapišete vaš komentar.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.