Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Ljubljana Rudnik
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Fantastično popotovanje Fakirja, ki je obtičal v Ikeini omari

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Fantastično popotovanje Fakirja, ki je obtičal v Ikeini omari

Aja že vse življenje tiči v skromni soseski v Mumbaju, kjer se preživlja kot ulični čarodej in prevarant in mimoidoče prepričuje, da ima magične sposobnosti. Po nenadni smrti matere se s ponarejenim bankovcem za 100 evrov poda iskat očeta, ki ga nikdar ni poznal. Pri tem najde ljubezen v Ikeini prodajalni v Parizu, se znajde v smrtni nevarnosti med somalijskimi migranti v Londonu, najde slavo na plesišču v Rimu in doživi dogodivščino v balonu nad Sredozemskim morjem. Na koncu spozna, kaj je tisto pravo bogastvo v življenju – in kdo si sploh želi biti.

Naslov v izvirniku: The extraordinary jouney of the Fakir
V kinu od: 20.09.2018
Dolžina filma: 96 minut
Država / Letnik: FRA/2018
Filmski žanr: Komedija, Pustolovski film, Romantični film
Igralci: Dhanush, Berenice Bejo
Režija: Ken Scott
Distributer: Famous Fox d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

Ajatashatru Lavash Patel – na kratko Aja – že vse življenje tiči v skromni soseski v Mumbaju, kjer se preživlja kot ulični čarodej in prevarant in mimoidoče prepričuje, da ima magične sposobnosti. Po nenadni smrti matere se s ponarejenim bankovcem za 100 evrov poda iskat očeta, ki ga nikdar ni poznal. Pri tem najde ljubezen v Ikeini prodajalni v Parizu, se znajde v smrtni nevarnosti med somalijskimi migranti v Londonu, najde slavo na plesišču v Rimu in doživi dogodivščino v balonu nad Sredozemskim morjem. Na koncu spozna, kaj je tisto pravo bogastvo v življenju – in kdo si sploh želi biti.

O FILMU
Film je nastal na podlagi tudi pri nas prevedene knjižne uspešnice Fantastično popotovanje fakirja, ki je obtičal v Ikeini omari Romaina Puértolasa iz leta 2013. Žuborečo, zabavno in čudovito zgodbo, ki jo je navdihnila njegova ljubezen do čarovniških trikov, je, kot pravi, spisal »med vsakodnevno vožnjo na podzemni železnici«. Založnik je sicer veliko tvegal s »knjigo z dolgim naslovom in povsem neznanim avtorjem,« a se je izplačalo: pravice so še pred izidom v Franciji pokupili za večino teritorijev in knjiga je poleg neverjetne prodaje požela tudi slavospeve kritikov.

Puértolas je scenarij za pravljično dogodivščino, ki nas popelje širom po svetu, spisal kar sam s pomočjo Luca Bossija; predelala in izpilila sta ga skupaj s Kenom Scottom, ki je film tudi režiral. Med snovanjem scenarija so junakovi zgodbi dodali delček zgodovine Indije same, kar še poudarja razsežnost pripovedi in njeno pustolovsko noto, hkrati pa je to zagotovilo vzpostavitev francosko-indijske koprodukcije, sodelovanje silno priljubljenega indijskega igralca, režiserja, pevca, tekstopisca in pevca Dhanusha ter neovirana začetna snemalna tedna po slikovitih ulicah Mumbaja. Snemali so še v Parizu, v Bruslju in okolici ter na začetku turistične sezone v Rimu, kjer je pri fontani di Trevi prišlo do zabavnega prerekanja z italijansko policijo, ki jim je skušala preprečiti dostop do slovitega vodnjaka. Kuliso za Anglijo so našli kar v Valoniji.

Zahvaljujoč mednarodni igralski zasedbi – kar 15 narodnosti so našteli! – v kateri so še Bérénice Bejo, Erin Moriarty, Barkhad Abdi, Ben Miller, Stefano Cassetti, Abel Jafri in Gérard Jugnot, ter sodelovanju kanadskega režiserja je to prvi pretežno francoski film, ki se lahko pohvali s prikazovanjem po celotni Indiji.

Scott je poleg iz izjemno bogatega Puértolasovega romana navdih črpal tudi iz klasičnih komediji, kot so Ashbjev Dobrodošli, gospod Chance, Scorsesejeva Idiotska noč in Benignijeva sladko-grenka Življenje je lepo. Hkrati mu je ta stil komedije blizu, ker je tudi sam spisal La grande séduction in Starbuck (slednjega je poleg Les Doigts croches, Dostavljalca in Noči na letališču tudi režiral), ki spajata humor in domišljijski svet.

Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Vincent Mathias (cezar za Na svidenje tam zgoraj), scenografa Patrick Dechesne in Alain-Pascal Housiaux (Le fantôme de Canterville) in kostumografinja Valérie Ranchoux (Zbogom, kraljica moja). Glasbo sta zložila francoski skladatelj in glasbenik Nicolas Errèra in indijski skladatelj, pevec in tekstopisec Amit Trivedi, pri plesnih prizorih pa je sodeloval tudi sloviti bollywoodski koreograf Vishnu Deva.

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.