Vaš najljubši kinematograf

Zaupajte nam kateri je vaš najljubši kinematograf in ob obisku na www.cineplexx.si, boste hitreje prišli do vaših priljubljenih vsebin.

Zapri

Vaš najljubši kinematograf

  • Cineplexx Celje
  • Cineplexx Koper
  • Cineplexx Kranj
  • Cineplexx Maribor
  • Cineplexx Murska Sobota
  • Cineplexx Novo mesto

Eliot rešuje božič

Ocena

ocena

ocene filmov.,

Ta film še ni bil ocenjen,
bodite prvi!

Eliot rešuje božič

Sinhronizirano.
Eliot je majhen konjiček z velikimi sanjami. Odkar je vrt z živalmi za božanje, v katerem živi, postal uradni tabor za urjenje severnih jelenov, se zdi njegovo delo gnanja črede koz, ki ga opravlja s starim stricem Peanutbutterjem, domala bedno. Želi si vznemirjenja. Dogodivščin. Slave! Tako je: Eliot si želi delati za dedka v rdečem. Biti hoče jelen v Božičkovi vpregi.

Naslov v izvirniku: Elliot the Littlest Reindeer
V kinu od: 17.01.2019
Dolžina filma: 90 minut
Država / Letnik: CAN/2018
Filmski žanr: Animirani film, Komedija
Igralci: Josh Hutcherson, Samantha Bee, Morena Baccarin, John Cleese, George Buza
Režija: Jennifer Westcott
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Tehnologija

  • Digital 2D

Podroben opis

Sinhronizirano.

Eliot je majhen konjiček z velikimi sanjami. Odkar je vrt z živalmi za božanje, v katerem živi, postal uradni tabor za urjenje severnih jelenov, se zdi njegovo delo gnanja črede koz, ki ga opravlja s starim stricem Peanutbutterjem, domala bedno. Želi si vznemirjenja. Dogodivščin. Slave! Tako je: Eliot si želi delati za dedka v rdečem. Biti hoče jelen v Božičkovi vpregi.

Ko eden od Božičkovih jelenov, Blitzen, naznani, da se namerava 21. decembra upokojiti, in Božiček priredi izredno tridnevno avdicijo, Eliot vidi svojo priložnost. Zbere ves pogum in – kljub nasvetom najboljše prijateljice, koze Hazel – priredi lastno avdicijo za glavnega trenerja Walterja. Do potankosti obvlada vsak obrat, kot veter dirja po poligonu in je nasploh neverjeten, a Walter se sploh ne zmeni zanj. Še huje: njegov zakleti sovražnik DJ (kratica za Donner Junior – tako je, sin Božičkovega Donnerja je) – in njegovi jelenji pajdaši se mu grdo posmehujejo. Peanut Butter ga lahko zgolj okara, da posega po zvezdah. Osramočeni Eliot začne dvomiti vase. Morda so njegove sanje res preveč ambiciozne.

A potem s Hazel odkrijeta, da namerava Walter živali s kmetije prodati poblazneli pridelovalki suhega mesa Ludzinki, ker vrt za božanje živali že dolga leta ni prinesel nobenega dobička. Eliot dožene, da lahko kmetijo reši le, če postane del Božičkove vprege. Kajti kdo na svetu ne bi hotel obiskati živalskega vrta, v katerem se je rodil prvi severni jelen, ki ni jelen? Hazel prepriča, da se v Walterjevem prtljažniku pretihotapita na Severni tečaj, kjer ima Eliot zaradi dejstva, da sploh ni jelen, sprva težave pri registraciji za avdicijo, nato pa si nadene lažne rogove in prelisiči uradnike. Zdaj mora zgolj še premagati dvajset najboljših severnih jelenov, pa bo služba njegova!

Čeprav je Eliot drobne postave, se mu uspe skozi eno etapo v drugo prebiti vse do finala. A DJ dožene, za koga v resnici gre, in njegovo identiteto razkrije vsemu svetu. Zdaj je osramočeni Eliot prepričan, da je njegovih sanj konec. Potem ambiciozna poročevalka Corkie preseneti z novico, da se DJ in njegov oče krepčata z dodatnimi odmerki čarobnih keksov gospe Božiček, ki severnim jelenom omogočajo, da letijo, in da je glavni škrat Lemondrop skoval načrt, s katerim namerava celotno vprego nadomestiti z moderniziranimi in tehnološko dovršenimi sanmi, kar spodnese celotno avdicijo. Božiček ni prepričan, da bo letos sploh lahko opravil svojo nalogo.

Nakar Lemondrop kot poslednje dejanje maščevanja sredi nabito polnega stadiona sproži podnebni generator, ki ga sicer uporabljajo za privajanje jelenov na vse vrste vremena. Zdaj Eliot naposled dokaže svojo vrednost in, zahvaljujoč svoji drobnosti, vse po vrsti junaško reši pred pobesnelim tornadom. Božiček prekroji stroga pravila in Eliota povabi v svojo vprego. Živalski vrt je rešen, DJ in njegov oče sta ponižana v ganjača koz, Hazel pa osnuje lasten program treningov – če se lahko v Božičkovo vprego prebije majhen konjiček, zakaj ne tudi koza?

Vsi sporedi predvajanj

Spletni nakup, Rezervacija Spletni nakup, Ni rezervacije Nakup le na blagajni Rezervacija ni možna

Vaše mnenje

Tukaj lahko ocenite film.

Če želite uporabiti to funkcijo, morate biti prijavljeni.Če še niste uporabnik, se registrirajte tukaj.